Annonce
Odder

Børnenes bro: Den er dyr men nødvendig

Odder Kommune er ikke ligefrem kendt for sine brobyggerier, men nu kommer der en i vestbyen. Den skal sikre sikre børnene i det nye kvarter Bendixminde en tryg skolevej. Illustration: Odder Kommune
Selvom prisen for en bro, der forbinder Bendixminde med resten af vestbyen, er blevet noget dyrere siden det første udkast, var byrådet ikke i tvivl om, at broen skal bygges.
Annonce

Odder: Der er allerede sat mærker af og arbejdet med en ny cykel- og gangbro over Stampmølle Bæk er gået i gang, så den forhåbentlig kan indvies i løbet af sommeren.

Borgmester Uffe Jensen har navngivet broen "Børnenes Bro".

- Broen er den eneste mulighed for at binde de to bydele sammen, og det er vigtigt, hvis børnene skal kunne komme trygt i skole, indledte formanden for miljø, teknik og klimaudvalget Ole Lyngby Pedersen (V) debatten på det sidste byrådsmøde.

Også selv om prisen for broen efterhånden er løbet op i 9.350.000 kroner.

- Det er altid træls, når ting bliver dyrere end beregnet, men vi kan ikke undvære broen, hvis vi vil have børnene til at cykle i skole fremfor at blive kørt af forældrene, argumenterede Elvin Hansen (S).

Kresten Bjerre (R) og det øvrige byråd var enige.

- Men det er godt nok noget af en prisudvikling, sagde Kresten Bjerre.

Annonce

Handicapvenlig

Cykel- og gangbroen kommer til at forbinde de offentlige stier ved de nye boligområder ved Bendixminde med de eksisterende stiforbindelser ved Vesterhåb. Broen bliver en 90 meter lang stålbro, og den er placeret i et skovområde, som er omfattet af fredskovsreglerne. Derfor skal Odder Kommune etablere erstatningsskov for de træer, der skal fældes. Broen skal desuden have ledelys.

I det oprindelige anlægsoverslag fra 2017 var der afsat 6.300.000 kroner til etablering af broen, men den bliver altså noget dyrere - blandt andet på grund af jordforhold, belysningen og etableringen af erstatningsskov.

Desuden skal overfladen laves, så den ikke bliver for glat, og hældningen for enderne af broen skal have en stigning, der gør det muligt for handicappede i kørestol at komme både op på broen og sikkert ned igen.

Broprojektet inklusive træfældning forventes igangsat i februar 2020 og broen forventes klar til åbning i august 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

CORONAVIRUS

Live: Ministre indkalder til pressemøde søndag eftermiddag

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce