Annonce
Horsens

Nu skal der uddeles skulderklap: Børnene elsker at spille på Anders' og Edins fodboldhold

Den seneste træning hos BUF Horsens' U10-hold kom anderledes fra start, end den plejer, da trænerne Anders Ehlert Nielsen (til venstre) og Edin Kandic blev overøst med chokolade, skulderklap og gruppekram. Foto: Morten Pape
Hver dag frem til jul deler Folkebladets læsere et skulderklap ud til en, som fortjener det. I dag går skulderklappet til Anders Ehlert Nielsen og Edin Kandic, der træner U10-fodboldspillere i BUF Horsens.

Horsens: Hvis Anders Ehlert Nielsen eller Edin Kandic er inviteret til familiefødselsdag samme dag, som deres U10-hold skal spille fodboldkamp, bliver der formentlig en tom plads rundt om fødselsdagsbordet.

De to trænere i BUF (Børne & Ungdomsfodbold) Horsens lægger nemlig så meget liv og sjæl i ungdomsfodbold, at de fortjener et skulderklap.

Det mener Tina Forsman, mor til Niclas på ni år, som går til fodbold i BUF Horsens. Hun troppede derfor op på Torsteds kunstgræsbane en kold eftermiddag sidst i november med favnen fuld af chokolade og flødeboller for at give de to mænd et skulderklap.

- BUF er en lille klub, der er afhængig af frivillige hænder, og i den forbindelse tager Anders og Edin sig af U10-holdet med alt, hvad det indebærer, siger Tina Forsman.

- De er fantastiske over for børnene. De vil have disciplin, men er også gode til at rose. De bruger en masse tid på planlægning, og de træner i al slags vejr næsten hele året rundt. Børnene elsker det, siger Tina Forsman.

Annonce

De er fantastiske over for børnene. De vil have disciplin, men er også gode til at rose.

Tina Forsman

Har fulgt holdet siden sandkassen

BUF Horsens blev etableret i 2010 på Sportsvænget i sydbyen som en fodboldklub, der satte udvikling højere end resultater.

Legen skulle være i fokus, og de traditionelle turneringsformater, hvor man risikerer at tabe stort mod et meget bedre hold, blev erstattet af træningskampe mod hold på samme niveau.

Ud af denne fodboldkultur udsprang Anders Nielsens og Edin Kandics sandkassefodboldhold med børn på tre-fire år, som de har fulgt frem til i dag, hvor det er et U10-hold med cirka 20 faste spillere.

- Og selvom det er børn på ni og 10 år, er træningerne tilrettelagt, og når de er til kamp, hepper Anders og Edin nogle gange så meget, at dommeren må tysse på dem, siger Tina Forsman og griner.

En glæde når noget lykkes

Det var to overraskede og glade trænere, der tog imod skulderklappet på Torsteds kunstgræsbane, der lægger grund til holdets træninger i vinterperioden. Et skulderklap, som blev suppleret af gruppekram og kampråb fra holdets 20 spillere.

- Det er dejligt at blive anerkendt, men vi gør det jo, fordi vi elsker fodbold, siger Anders Nielsen.

- Og det handler om, at det er en stor glæde, når man ser noget lykkes, og det er uanset, om det børn eller voksne, siger han.

Også trænerkollegaen Edin Kandic sætter pris på skulderklappet.

- Vi har fulgt de her børn, siden de gik til sandkassefodbold, og vi elsker at se den glæde, de får, når de spiller fodbold, siger han.

Giv et skulderklap

I december hylder vi dem, der gør noget ekstra for andre.

Har du et godt forslag til en, der har fortjent et ekstra skulderklap og en æske chokolade, så send det til abl@hsfo.dk. Mærk mailen "Skulderklap". Skriv også begrundelsen for dit valg og dit eget navn og telefonnummer.

God jul!

Anders Ehlert Nielsen og Edin Kandic har været trænere for spillerne på U10-holdet, siden børnene spillede sandkassefodbold som tre-fireårige. Foto: Morten Pape
Det var to overraskede og glade trænere, Ander Ehlert Nielsen (til venstre) og Edin Kandic, der ved torsdagstræningen modtog et skulderklap for deres indsats som trænere for BUF Horsens' U10-hold. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce