Annonce
Horsens

Nu skal der uddeles skulderklap: Børnene elsker at spille på Anders' og Edins fodboldhold

Den seneste træning hos BUF Horsens' U10-hold kom anderledes fra start, end den plejer, da trænerne Anders Ehlert Nielsen (til venstre) og Edin Kandic blev overøst med chokolade, skulderklap og gruppekram. Foto: Morten Pape
Hver dag frem til jul deler Folkebladets læsere et skulderklap ud til en, som fortjener det. I dag går skulderklappet til Anders Ehlert Nielsen og Edin Kandic, der træner U10-fodboldspillere i BUF Horsens.

Horsens: Hvis Anders Ehlert Nielsen eller Edin Kandic er inviteret til familiefødselsdag samme dag, som deres U10-hold skal spille fodboldkamp, bliver der formentlig en tom plads rundt om fødselsdagsbordet.

De to trænere i BUF (Børne & Ungdomsfodbold) Horsens lægger nemlig så meget liv og sjæl i ungdomsfodbold, at de fortjener et skulderklap.

Det mener Tina Forsman, mor til Niclas på ni år, som går til fodbold i BUF Horsens. Hun troppede derfor op på Torsteds kunstgræsbane en kold eftermiddag sidst i november med favnen fuld af chokolade og flødeboller for at give de to mænd et skulderklap.

- BUF er en lille klub, der er afhængig af frivillige hænder, og i den forbindelse tager Anders og Edin sig af U10-holdet med alt, hvad det indebærer, siger Tina Forsman.

- De er fantastiske over for børnene. De vil have disciplin, men er også gode til at rose. De bruger en masse tid på planlægning, og de træner i al slags vejr næsten hele året rundt. Børnene elsker det, siger Tina Forsman.

Annonce

De er fantastiske over for børnene. De vil have disciplin, men er også gode til at rose.

Tina Forsman

Har fulgt holdet siden sandkassen

BUF Horsens blev etableret i 2010 på Sportsvænget i sydbyen som en fodboldklub, der satte udvikling højere end resultater.

Legen skulle være i fokus, og de traditionelle turneringsformater, hvor man risikerer at tabe stort mod et meget bedre hold, blev erstattet af træningskampe mod hold på samme niveau.

Ud af denne fodboldkultur udsprang Anders Nielsens og Edin Kandics sandkassefodboldhold med børn på tre-fire år, som de har fulgt frem til i dag, hvor det er et U10-hold med cirka 20 faste spillere.

- Og selvom det er børn på ni og 10 år, er træningerne tilrettelagt, og når de er til kamp, hepper Anders og Edin nogle gange så meget, at dommeren må tysse på dem, siger Tina Forsman og griner.

En glæde når noget lykkes

Det var to overraskede og glade trænere, der tog imod skulderklappet på Torsteds kunstgræsbane, der lægger grund til holdets træninger i vinterperioden. Et skulderklap, som blev suppleret af gruppekram og kampråb fra holdets 20 spillere.

- Det er dejligt at blive anerkendt, men vi gør det jo, fordi vi elsker fodbold, siger Anders Nielsen.

- Og det handler om, at det er en stor glæde, når man ser noget lykkes, og det er uanset, om det børn eller voksne, siger han.

Også trænerkollegaen Edin Kandic sætter pris på skulderklappet.

- Vi har fulgt de her børn, siden de gik til sandkassefodbold, og vi elsker at se den glæde, de får, når de spiller fodbold, siger han.

Giv et skulderklap

I december hylder vi dem, der gør noget ekstra for andre.

Har du et godt forslag til en, der har fortjent et ekstra skulderklap og en æske chokolade, så send det til abl@hsfo.dk. Mærk mailen "Skulderklap". Skriv også begrundelsen for dit valg og dit eget navn og telefonnummer.

God jul!

Anders Ehlert Nielsen og Edin Kandic har været trænere for spillerne på U10-holdet, siden børnene spillede sandkassefodbold som tre-fireårige. Foto: Morten Pape
Det var to overraskede og glade trænere, Ander Ehlert Nielsen (til venstre) og Edin Kandic, der ved torsdagstræningen modtog et skulderklap for deres indsats som trænere for BUF Horsens' U10-hold. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce