Annonce
Horsens

Børnehavepladser stiger mest i 2020

Fra nytår bliver det dyrere at have børn i institution i Horsens Kommune, men det skyldes, at området bliver tilført flere penge, lyder det fra formanden for børneudvalget. Foto: Morten Pape
Næste år vil mange forældre skulle lægge lidt flere penge til side til pasning af deres børn, men takststigningerne er et udtryk for, at der kommer flere penge til området, siger udvalgsformand.

Horsens: Fra januar bliver det lidt dyrere at få poderne passet i de kommunale vuggestuer og børnehaver - til gengæld falder priserne i dagplejen.

Sidste år var det forældrene til vuggestuebørnene, som oplevede den største stigning. Her steg en fuldtids vuggestueplads med 858 kroner, i år er det under halvdelen - nemlig en stigning på 33 kroner om måneden eller 363 kroner om året.

Derimod bliver børnehaveforældrene lidt hårdere spændt for næste år med en stigning på 616 kroner mod en stigning på 451 sidste år.

Annonce

Stigning i takster sker udelukkende, fordi budgettet stiger.

Dagplejen bliver billigere

I den anden ende af skalaen ligger forældre til kommunens dagplejebørn. De kommer til at slippe 165 kroner billigere næste år for en fuldtidsplads.

Og selvom en stigning på godt 600 kroner for børnehavebørn vil kunne mærkes i manges budget, er stigningen ikke et udtryk for, at politikerne hæver prisen, snarere tværtimod. Den er en naturlig stigning som følge af, at kommunen faktisk prioriterer børnene, forklarer formand for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S).

- Stigning i takster sker udelukkende, fordi budgettet stiger. Udgangspunktet er en politisk beslutning om, at forældrebetalingen maksimalt kan udgøre 25 procent af det samlede beløb for pasning, og når vi tilfører syv millioner til området i 2020 – vil forældrebetalingen stige automatisk. Altså når prisen stiger, er det netop, fordi vi tilfører flere midler, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce