Annonce
Horsens

Børnehaveleder: Vi er glade for, at vi skal i gang igen

- Vi havde ventet, at vi skulle have forskudte arbejdstider, så det havde vi allerede lagt en plan for. Men vi glæder os til at tage imod alle børnene, fortæller Vinni Jakobsen, der ejer fire private daginstitutioner - heraf tre i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Vinni Jakobsen glæder sig til genåbningen af hendes sine private daginstitutioner og er i fuld gang med forberedelser, der blandt andet sikrer mere frisk luft til børn og personale.
Annonce

Horsens: Vinni Jakobsen er i fuld gang med planer for genåbningen af sine fire private daginstitutioner, heraf tre i Horsens.

- Jeg er glad og lettet over, at vi skal i gang igen, og jeg er stolt over, at vi er med til at få samfundet i gang igen, så vi åbner onsdag 15. april, hvis vi får lov. Som statsministeren sagde, afhænger det stadig af, hvordan vi alle opfører os, siger hun.

Går alt som håbet, bliver Junglehuset, Skattekisten og Henvi Huset atter fyldt med børneleg.

Når Sundhedsstyrelsen siger, at der er det rigtige at gøre, har hun fuld tillid til, at det er forsvarligt.

- Vi havde ventet, at vi skulle strække arbejdsdagene, så der var åbent om aftenen og i weekenden. Det har vi faktisk allerede en plan for, så det var en overraskelse, at vi skal åbne for alle børn fra dag et, siger Vinni Jakobsen.

Annonce

Vi skal favne forældres utryghed

Og der er allerede gang i planlægningen. Der er indkøbt flere borde-bænkesæt, så børnene kan spise udenfor. Der lægges planer, så børnene fra de forskellige grupper og deres voksne ikke bliver blandet. At legetøj vaskes, når det har været brugt, ligesom børnene er blevet mestre i at vaske hænder.

- Der er mange ting, vi kan gøre. Vi har også erfaring fra nødåbningen, som vi kan bygge videre på, og så regner jeg også med, at der kommer flere konkrete anvisninger fra Sundhedsstyrelsen og kommunen, ligesom der gjorde i forhold til nødpasningen.

Vinni Jakobsen har endnu ikke fået respons om genåbningen fra forældre og personale.

- Det er klart, at nogle forældre kan være utrygge, men det skal vi favne, og vi skal være med til at skabe tryghed. I forbindelse med nødpasningen har jeg bare oplevet, at personalet rigtig gerne ville på arbejde. Det er også vigtigt, at folk ikke bliver bange for at gå på arbejde. Vi skal huske, som statsministeren sagde, at der allerede er rigtig mange, der går på arbejde hver dag, siger Vinni Jakobsen, som glæder sig til en ny hverdag med børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce