Annonce
Brædstrup

Børnehave vil gennemføre drive-in lucia-optog

Normalt gennemføres lucia-optog indendørs og med levende lys som her, men det er ikke normale tider, så nu er der lagt op til et udendørs drive-in lucia-optog i Brædstrup. Arkivfoto: Robert Wengler
Børnehaven Tinggården i Brædstrup arrangerer et udendørs lucia-optog den 11. december.
Annonce

Brædstrup: I disse corona-tider kan det være meget svært at opretholde de juletraditioner, der samler mange mennesker, så medarbejderne og forældrebestyrelsen i børnehaven Tinggården i Brædstrup har tænkt kreative tanker, når det gælder det kommende lucia-optog.

Optoget var ellers i fare for at blive aflyst på grund af corona-restriktionerne, men nu lancerer Tinggården en helt ny og corona-sikker version af den velkendte tradition.

Nemlig et udendørs drive-in lucia-optog, hvor publikum sidder i biler og ser børnene gå i optog.

Det kommer til at foregå på den måde, at de 19 ældste børn i Tinggården - den såkaldte Pralbønne-gruppe med børn i alderen fem til seks år - fredag 11. december klokken 7.30 gennemfører lucia-optoget på børnehavens parkeringsplads på Ny Tønningvej 1 i Brædstrup.

Og der kommer publikum, men dog i begrænset antal. Familierne til de 19 Pralbønne-børn må se optoget, og på parkeringspladsen kan der derfor holde 19 biler...  nemlig én bil pr. familie, oplyser pædagog Jane Bruun Jensen.

Der må ikke være mere end 19 biler, men til gengæld kan der være flere personer i bilerne.

Kort sagt gennemføres optoget efter drive-in metoden, så ingen corona-restriktioner overtrædes.


Vi håber selvfølgelig på godt vejr.

Jane Bruun Jensen, pædagog


- Vi har lige fået grønt lys fra ledelsen til arrangementet, og vi gennemfører det uanset vejret. Vi håber selvfølgelig på godt vejr, men vi bruger elektriske lys i stedet for stearinlys, for stearinlys vil nok blæse ud, siger Jane Bruun Jensen, der tænker, at konceptet med udendørs lucia-optog måske vil blive brugt andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce