Annonce
112

Børnehave udsat for graffiti-hærværk

Det var legehuset og endegavlen her, der fik en omgang graffiti i weekenden, men som det ses var de obskøne ord, som var skrevet med almindeligt tavlekridt hurtigt vasket af igen. Foto: Mikael Lund
Afspærringen er ikke til pynt ved idrætsbørnehaven Tumlehøj.
Annonce

Brande: I løbet af weekenden fik idrætsbørnehaven Tumlehøj på Ågade i Brande uønsket besøg på børnehavens legeplads. Børnene, som der efter ordvalget at dømme har været tale om, havde overmalet taget på et legehus og endegavlen på et opbevaringsskur med ord, der fortrinsvis relaterer til kroppens nedre regioner.

Heldigvis havde de benyttet ganske almindeligt skolekridt til formålet, så graffitien kunne ret let vaskes af igen med rent vand, og det er da heller ikke det, der har fået Tumlehøjs teamleder, Anja Dalsgaard, til at anmelde episoden til politiet. - Det er mere det, at der kommer nogen ind på legepladsen udenfor børnehavens åbningstid, siger hun og forklarer, at der i den aktuelle situation i forvejen bliver brugt mange ressourcer på at rengøre legeplads og legeredskaber inklusive rutsjebaner og cykler to gange dagligt for at overholde myndighedernes retningslinjer og undgå smittespredning – arbejde der er spildt, når udefrakommende benytter legepladsen.

- Det er lidt uheldigt, at der er nogen, der kommer på vores legeplads, uddyber Anja Dalsgaard, der opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn om, hvad det betyder, når legepladsen er viklet ind i rød/hvide afspærringsbånd, som i sig selv ikke er noget problem at forcere.

- Det er vores vigtigste pointe, siger teamlederen.

For øjeblikket er omkring halvdelen af de normalt godt 70 børn, der går i Tumlehøj, tilbage i børnehaven, og de er blevet inddelt i seks grupper med hver deres farve, som har forskellige zoner, de må opholde sig i. Ideen med zoneopdelingen går også fløjten, når legepladsen bliver ”invaderet” af gæster udefra.

Hvis man gerne vil på legepladsen i disse corona-tider, kan man i stedet for børnehavernes legepladser – som under normale omstændigheder gerne må benyttes – i stedet benytte de offentlige legepladser i eksempelvis Centerparken og Anlægget (Ørbæklund), som ikke er afspærret.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce