Annonce
Hedensted

Børnehave-genåbning kræver 2000 ekstra timers personale om ugen

Efter de første ugers hektiske organisering af de kommunale daginstitutioner, opdeling af legepladser og søgen efter ekstra lokaler er der nu også ved at være overblik over, hvor mange ekstra personaltimer situation kræver i Hedensted Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk
Coronakravene om afstand, gruppeopdeling og skærpet hygiejne trækker hårdt på personaleressourcerne i landets daginstitutioner. Alene i Hedensted Kommune bruges der lige nu 2000 timers ekstra personale om ugen. Forvaltningschef frygter sygdom, da alle vikarer er kaldt ind.
Annonce

Hedensted: De varme hænder er i den grad kommet i brug i Hedensted Kommunes daginstitutioner den seneste tid. De ekstraordinære krav om afstand, rengøring med videre i de kommunale børnehaver og vuggestuer under coronakrisen betyder nemlig et øget behov for personale.

I Hedensted Kommune er der indtil videre ansat, hvad der svarer til ca. 15 ekstra pædagoger på fuldtid og 37 medhjælpere. Alt i alt giver det godt syv procent flere pædagoger og 27 pct. flere medhjælpere. Sidstnævnte har udover at passe børn også opgaver med rengøring, i køkkenet og andet praktisk arbejde som for eksempel afhentning af værnemidler.

Det gør børnehaverne også

Udover behovet for ekstra personale har børnehaverne i Hedensted Kommune nogle steder også haft behov for ekstra kvadratmetre.

Mange har været udenfor i det gode vejr indtil nu, men nu er der behov for flere løsninger.

Indtil videre har børnehaven i Daugård lejet sig ind i hallen, i Rask Mølle er der mulighed for at bruge en spejderhytte og i Tørring er der lejet en skurvogn.

Desuden er der flere steder, sat større telte op, så der kan spises ude, selvom det regner lidt.

Generelt er der godt med plads i daginstitutionerne i Hedensted Kommune og rigelige muligheder for at inddrage alternative lokaler, understreger forvaltningen.

Annonce

Vikarer og ledige i gang

Det fortæller Lone Roesen, der er dagtilbudsleder i Hedensted Kommune.

- Da vi har 26 matrikler med 0-6 årige børn, er det i gennemsnit 1/2 fuldtidspædagog pr. matrikel og 1 1/2 fuldtidsmedhjælper medhjælper pr. matrikel. Men fordelingen er meget forskellig, da det afhænger af de fysiske forhold, og hvor mange børn, der har brug for at blive passet i den enkelte institution, forklarer Lone Roesen.

For at finde det ekstra personale har daginstitutionerne først og fremmeste trukket på de faste vikarer, der normalt dækker ind ved sygdom osv. for på den måde at have kendte voksne til børnene. Derudover er kommunale medarbejdere fra f.eks. PPR også sendt ud i børnehaverne, Det er blandt andet tilfældet i Tørring, Stouby, Juelsminde og Børnehaven Østerled i Hedensted. Der er desuden ansat unge på sabbatår, ledige, studerende mv. i midlertidige stillinger. Enkelte steder har det også været muligt at få de pædagoger, der i forvejen var ansat til at gå op i arbejdstid.

Annonce

Sårbare overfor sygdom

Selvom det indtil videre er lykkes af skaffe det ekstra personale, skaber det ekstra behov også bekymringer. Blandt andet hos Marianne Berthelsen, der er leder af det samlede læringsområde i kommunen, herunder, daginstitutioner, skoler og familie-området.

- Vi er meget sårbare lige nu i forhold til sygdom, da de vikarer vi normalt bruger allerede er i gang. Derfor har vi også sat gang i interne jobbank, hvor vi forsøger at finde andet kommunalt ansat personale, der kan træde til. Det kunne f.eks. være kantinepersonale fra administrationshusene, bibliotekarer mv. lyder det fra Marianne Berthelsen, der også godt kan blive bekymret for, hvordan regningen for de ekstra coronapersonale og andre tiltag skal betales.

- Vores første prioritet er selvfølgelig at skabe den bedste hverdag for børnene, og i forhold til, hvor hurtigt det hele er gået, synes jeg, både børn og personale har håndteret situationen forbilledligt. Regningen må vi se på bagefter. Men det er også klart, at der er brug for nogle lempelser i kravene, hvis den nuværende situation varer ved udover 10. maj. Der vender flere og flere børn tilbage, vejret bliver ikke ved med at være godt, og vi stiller meget store krav til personalet lige nu. Det, tror jeg ikke, er holdbart i længden, lyder det fra Marianne Berthelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce