Annonce
Brædstrup

Børnehave bygger om: Vi undgår, at det bliver et stort larmehus

Børnehaveleder Yrsa Poulsen og skoleleder Thomas Kilsmark ser begge frem til, at børnene kan tage de nye lokaler i brug. Umiddelbart er det meningen, at det er de ældre børn i børnehaven, som skal indtage de nye rum. Foto: Henrik Sandvad
Tønning-Træden Børnehave gennemgår en større ombygning, så der i fremtiden er muligt at dele børnehaven op i flere zoner. Det vil forbedre de pædagogiske muligheder på stedet.
Annonce

Træden: Væggene står i rå puds. Der mangler stadig at blive sat troldtektplader på lofterne, og gulvene er heller ikke klar til, at der kan løbe små børnefødder rundt i det nye fællesrum i Tønning-Træden Børnehave.

Børnehaven ved Tønning-Træden Friskole har siden september været under en større renovering og ombygning, og de nye lokaler kommer til at betyde et kæmpe løft for børnehaven, forklarer skolelederen på friskolen.

- Når det bliver færdigt, bliver det dobbelt så godt i anvendelighed. Vi får et forberedelsesrum og et rum til at holde samtale med forældrene. Samtidig får vi et stort fællesrum, et lille køkken, en ny indgang og garderobe. Det giver os mulighed for at dele børnehaven lidt op i forskellige zoner, så vi undgår, at det bliver et stort larmehus, siger Thomas Kilsmark.

Min drøm er, at vi kan bruge det store fællesrum til rytmik og noget kreativt.

Yrsa Poulsen, leder af Tønning-Træden Børnehave

Annonce

Et rum til det hele

Tønning-Træden Børnehave er normeret til 60 børn, og det er cirka en tredjedel af børnehaven, som nu bliver renoveret og forbedret. Ombygningen bliver klaret ved hjælp af frivillig arbejdskraft fra forældre og professionelle håndværkere, og på den måde kan friskolen og børnehaven holde udgiften nede på små 180.000 kroner.

Mens ombygningen står på, har børnehavebørnene måtte nøjes med den resterende del af børnehaven eller sfo-bygningen.

- Så vi glæder os rigtig meget, til det står færdigt. Ellers har børnene været meget ude og lege, så vi kunne godt have ønsket os lidt bedre vejr i efteråret og i denne vinter, siger børnehaveleder Yrsa Poulsen med et lille grin.

De nye lokaler skal efter planen stå færdig engang i marts, men det er endnu ikke bestemt, hvad de nye rum skal bruges til.

- Det er vi faktisk ved at se på i øjeblikket. Min drøm er, at vi kan bruge det store fællesrum til rytmik og noget kreativt. Alternativt kan vi også bruge rummet i stedet for at gå i gymnastiksalen til alt, hvad der hedder kreativitet, rytmik og bevægelse og ikke mindst fødselsdage. De nye lokaler vil i hvert fald give os flere muligheder i det pædagogiske arbejde, siger Yrsa Poulsen.

Tønning Træden Børnehave er i denne tid under kærlig behandling. De nye lokaler forventes at stå færdig engang i marts. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Skolernes underskud bliver mindre

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce