Annonce
Erhverv

Børnefamilie brænder for at udvikle Brædstrup: - Det er jo vores by

Peter og Helle Pørtner Voldby er ejendomsudviklere, forretningspartnere og ægtepar, og de lægger ikke skjul på, at Brædstrup er deres by. Foto: Søren E. Alwan

30 lejemål bliver til mere end 100 af slagsen i Brædstrup, når Helle og Peter Pørtner Voldby er færdige med udviklingen af både det gamle posthus og den tidligere Energi Midt-grund centralt i byen. De er begge født og opvokset i området, har stiftet familie og sætter en stor ære i at være med til at forandre det, de kalder for deres by.

Annonce

BRÆDSTRUP: Der skal bo flere mennesker i Brædstrup.

Helt centralt forstås. Fordi det er et godt sted at bo, og fordi det er godt for byens butikker.

Omtrent sådan lyder kongstanken i ejendomsselskabet PHC Ejendomme ApS, som ægteparret Helle og Peter Pørtner Voldby står bag. Og i øjeblikket har de tre store projekter i gang med netop det formål.

Det mest prominente er Brædstrups gamle posthus, som har stået tomt siden 2014. Her er fire nye lejligheder nu på vej og en restaurant, som efter planen åbner før sommerferien og vil supplere Hotel Pejsegården, et par pizzeriaer og hallens cafeteria som byens spisesteder.

Brædstrup Kro fra 1809 indgår i et andet projekt og har udsigt til at blive omdannet til 32 almennyttige boliger. Her er det dog ikke PHC Ejendomme, der er involveret.

Det er det til gengæld i Bredgade 39 med forretning i gadeplan, og hvor de to hidtidige lejemål skal blive til fem i alt med lejligheder på både førstesalen og i kælderetagen. Og i Søndergade 62 bliver tre lejemål ligeledes til fem af slagsen. Det sker blandt andet ved at omdanne en cykelgarage på 80 kvadratmeter til boligformål.

PHC Ejendomme er gået i gang med renoveringen af det gamle posthus i Brædstrup, der har stået tomt siden 2014. Her åbner en ny restaurant til sommer, ligesom der også bliver fire nye lejligheder i bygningen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

150 lejemål i Horsens

- Det handler om at få folk ind i byen at bo. Vi tænker meget i fortætning og nyder at se et område eller en bygning, der før var noget helt andet blomstre op og blive noget nyt og bedre. Vi kan godt lide at være en del i udviklingen, men der skal også være en forretning i det, siger Peter Pørtner Voldby.

Udover PHC Ejendomme, som han driver sammen med sin hustru Helle, er Peter Pørtner Voldby også den ene part i anpartselskabet JP Invest og Udvikling, som er i gang med at udvikle den tidligere Energi Midt-grund, der skal blive til 70-80 nye lejemål midt i Brædstrup. Opgaven er i første omgang lagt i hænderne på Ginneruparkitekter i Horsens, mens Peters forretningspartner i JP Invest og Udvikling er Jacob Vingum Jensen fra den lokale betonentreprenør Jacob Jensen ApS.

Endvidere er Peter Pørtner Voldby også direktør i Peja Ejendomsinvest ApS, som administrerer 150 lejemål fordelt over det meste af Horsens. Det er dog først og fremmest hjembyen, Brædstrup, at hjertet brænder for:

- Det er jo vores by. Jeg har gået i børnehave og skole her, mens Helle er fra oplandet. Vi er både ydmyge og beæret over at være med til at udvikle den by, som vi bor i, og det er først og fremmest idéerne, der driver os. Jeg får øje på mulighederne på en anden måde her end i Horsens, fordi jeg kender byen så godt, og når vi for eksempel lykkes med at tilføre 10 nye familier et sted, som har trængt til, at der skulle ske noget i mange år, så styrker det byen og butikslivet. Lejerne vil gerne bo så centralt som muligt, og når de gør det, så bruger også de lokale butikker i stedet for at sidde og handle på nettet derhjemme.

Helle og Peter Pørtner Voldby er også blandt initiativtagerne til at få etableret det nye lokalråd, der fungerer som fælles talerør for Brædstrup i forhold til politikerne i Horsens, som er begyndt at vende blikket mod nabobyen med knap 4000 indbyggere og et opland, der tæller 10.000 borgere.

Det store opland er også med til at gøre Brædstrup interessant for de forholdsvis mange kædebutikker, der er i byen.

Annonce

Begge på fuldtid i fjor

Ægteparret er fælles om driften af PHC Ejendomme, som foregår fra kontoret i privaten på De Thygesons Allé. Her er i øvrigt nok at se til med to børn i før skole-alderen. Men når de bliver bedt om at forklare rollefordelingen i virksomheden, lyder svaret således:

- Jeg er først og fremmest idémanden. Det kribler simpelt hen i mig, når jeg ser et nyt projekt, siger han.

- Og jeg er den, der sørger for, at vi får gjort de projekter færdige, som vi er i gang med, før vi kaster os ud i noget nyt, tilføjer hun med et smil.

Forvandlingen af byens gamle posthus er en drøm, som Helle har gået med i årevis, og parret begyndte at regne på forretningen første gang i 2014, mens overtagelsen først skete i juli 2018. Nu er udviklingen er området i gang, og den vestvendte bygning er ved at blive fjernet.

Helle og Peter Pørtner Voldby har beskæftiget sig med boligudlejning siden 2006. Først tænkt som en ekstra indtægt og opsparing til pensionen.

Helle er uddannet pædagog og har arbejdet i Hedensted Kommune gennem 11 år, da hun i 2013 gik barsel med parrets ældste datter og besluttede sig for ikke at vende tilbage til jobbet. Peter er elektriker og ventede til maj 2018 med at gå all-in på ejendomsselskaberne.

- Vi stod ved en skillevej. Der var for mange administrative opgaver til, at vi kunne fortsætte som før. Enten måtte vi drosle forretningerne ned, eller også skulle jeg ligeledes gå fuld tid på ejendommene. Vi valgte det sidste, fortæller Peter Pørtner Voldby og fortsætter:

- Det kan godt gøre en smule ondt, når vi får en regning fra en anden installatør, men jeg ved, at det koster fokus andre steder i forretningen, hvis vi stadig skal lave alt el-og malerarbejdet selv i vores udlejningsejendomme.

Annonce

Nødvendigt at være bankshopper

Som investorer i ejendomsbranchen er ægteparret fra Brædstrup selvlærte.

- Grundstenen er faktisk det hus, som vi selv bor i. Vi skulle bruge en vurdering af vores hus, som vi skulle have med i banken for at frigøre nogle midler. Vi fik kontakt til en ejendomsmægler i Horsens, som hjalp os, og det satte os i gang, men havde vi ikke haft vores gå-på-mod og tro på, at tingene kunne lade sig gøre, så havde vi nok stadig haft vores tidligere fuldtidsjob i dag, siger Helle Pørtner Voldby og tilføjer, at det altid er en spændende proces at få den færdige vurdering på nye projekter og se, om investeringen holder.

Peter Pørtner Voldby supplerer:

- Noget er det sværeste som ejendomsudvikler og investor er at opbygge den tillid, der er brug for til andre partnere - for eksempel banken. I dag er udviklingen i pengeverdenen sådan, at du er nødt til at spille bankerne ud mod hinanden, hvor der nok tidligere var en større loyalitet over for det pengeinstitut, som man altid havde haft. Vi har shoppet mellem forskellige banker i fem år.

- Hvis du har en fornuftig økonomi, så vil de fleste banker gerne have dig som kunde, men det har ofte været sådan, at en ny bank har vist sig mere villig til at tage en risiko sammen med os end den bank, som vi havde i forvejen. Det er nogle gang nemmere at være ny kunde, selv om det jo ikke er uden omkostninger at skifte bank.

- Samtidig betyder kemien mellem os og bankrådgiveren rigtig meget, og nu har vi en bank, som gerne vil både os og vores projekter, men hvis en bank ikke har villet et projekt, så har vi aldrig været bange for at skifte, slutter Helle Pørtner Voldby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Live: Jonas Dal og AC jagter de første point i denne sæson

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce