Annonce
Horsens

Børnebondegården udvider åbningstiderne: Nu er der også åbent om søndagen

Børnebondegården i Serridslev udvider åbningstiden og har nu åbent hver søndag. Bestyrelsesformand og daglig leder af stedet Annette Hansen håber, at det kan trække flere medlemmer til. Foto: Søren E. Alwan
Udvidede åbningstider på Børnebondegården skal tiltrække flere medlemmer. Nu er den åben hver søndag og ikke kun hver anden søndag.

Horsens: Børnebondegården i Serridslev nord for Horsens tager hvert år imod omkring 4000 besøgende, og den tæller i dag 350 medlemmer i foreningen.

Indtil for få uger siden havde bondegården kun åbent hver anden søndag, men det er der nu lavet om på, så de holder åbent hver søndag. Og de udvidede åbningstider skal være med til at trække endnu flere medlemmer til foreningen.

- Vi vil gerne op på 500, lyder det fra 51-årige Annette Hansen, som er bestyrelsesformand og daglig leder af Børnebondegården.

Så da en af de ansatte i ekstern beskæftigelse kom og sagde, at han havde mod på at tage alle søndagene, sagde hun ikke nej tak.

- Han er 100 procent selvkørende, så det er bare guld værd for mig. For der skal jo være åbent for at trække flere folk til, lyder det.

Annonce
De børn der kommer, får så meget ud af det. Man får den der kontakt til dyrene, og det giver livsgløde. At være sammen med dyr er med til at bygge én op og blive et helt menneske.

Annette Hansen, bestyrelsesformand og daglig leder, Børnebondegården i Serridslev

Hjælper unge til udvikling

Annette Hansen, som egentlig er uddannet pædagog, har været med i alle de ni år, børnebondegården har eksisteret. Og for hende er der ingen tvivl om, at det er essentielt for børn at have et sted at komme hen og lære om dyr og natur.

- Ideen er egentlig hollandsk, hvor man har disse børnebondegårde inde i byerne. Man tænker dem f.eks. ind, når der laves nye boligområder. For hvis man ikke har mulighed for kontakt med dyr, mangler man noget i sit liv, lyder det fra Annette Hansen.

Bondegården er drevet af midler fra medlemmerne samt fonde, og så er der et tæt samarbejde med Horsens Ungdomsskole, som betaler Annette Hansens løn, og som visiterer unge mennesker til bondegården, der så arbejder med at holde den kørende.

- Vi har mellem otte og 12 unge mennesker herude. Det er nogle, som ikke lige er kommet i gang med deres arbejdsliv. Så kan de hjælpe til her. Jeg er ultrafleksibel; nogle har kun været her 20 minutter ad gangen og andre har lange dage. Det tilrettelægger vi med den enkelte.

Børnene kan løbe frit omkring

Bondegården er ikke bare til stor glæde for de unge, som arbejder der. Mange af byens børn kender den efterhånden, og for 200 kroner om året, er hele husstanden medlemmer og kan besøge bondegården så meget de vil inden for dens åbningstider - som nu altså også tæller hver og ikke kun hver anden søndag. Kun fredag og lørdag holder bondegården lukket.

Nogle af dem, som har valgt at gøre brug af bondegården, er parret Jennifer Benn og Jeppe Benn Orluff med sønnen Nolan på knap halvandet. De bor i sydbyen.

- Det er anden gang, vi er her. Vi som forældre er glade for dyr, og det vil vi gerne give videre til vores søn. Og så elsker vi, at man mere eller mindre bare kan slippe ham løs her, lyder det fra Jennifer Benn.

- Nu har vi fået sommerferie i fredags, og vi regner med at komme her ud noget mere i sommeren.

Formanden er da heller ikke i tvivl om, at bondegården skal skabe værdi for både børn og voksne.

- Man kan se, at folk har taget den til sig. Der kommer børn i alle aldre fra dagplejebørn til teenagere, lyder det fra Annette Hansen, som håber, at de udvidede åbningstider vil generere endnu flere medlemmer.

Børnebondegården

  • Børnebondegården ligger i Serridslev nord for Horsens og har eksisteret i ni år.
  • På gården er der over 150 dyr, blandt andet kaniner, heste, en gris, geder, får og høns. Alle dyrene kan klappes og kæles med, og derudover er der legehuse, grillsted og masser af traktorer, scootere og andet, som børnene kan lege på.
  • Bondegården er en forening med fem bestyrelsesmedlemmer, to suppleanter og cirka 350 medlemmer. Det koster 200 kroner om året for en husstand at blive medlem, og derefter kan man besøge bondegården så meget, man vil.
  • Bondegården drives af Annette Hansen, som er lønnet af Horsens Ungdomsskole, som også visiterer de unge, som arbejder på bondegården.
  • Derudover er der to medarbejdere, som er ansat i ekstern beskæftigelse.
  • Bondegården har ikke sine egne lokaler, men lejer sig ind på gården Dortheasminde.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv stjal smykker og kontanter

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce