Annonce
Ikast-Brande

"Børnearbejde" på Klosterlund Museum

Både børn og voksne kan blive sat i arbejde på Klosterlund Museum, hvor der er fokus på gamle dages håndværk og arbejdslivet i tørvegravene. Foto: Museum Midtjylland
Både børn og voksne kan prøve at grave tørn på Klosterlund Museum.

Engesvang: Også på Klosterlund Museum ved Engesvang er der gang i forskellige sommeraktiviteter. Børn og voksne kan prøve kræfter med gamle dages håndværk som for eksempel smedning, flette pil, rebslagning eller arbejde med ler. Ikke mindst vil der også være lejlighed til grave tørv fra mosen. Klosterlund Museum har nemlig til huse i en gammel tørvegård, og museet har sat gang i det hestetrukne tørveværk og fremstiller tørv som i gamle dage. Som noget nyt i år kan børn prøve rollen som tørvearbejdere, og sammen med museumsinspektøren kan de få et indblik i livet på Klosterlund for 100 år siden. Faktisk var børnene dengang ofte hurtigere til arbejdet med at ”rejse tørv” end de voksne. Kom og se, om det stadig er tilfældet, når både børn og voksne kan konkurrerer.

Man kan også prøve sjove gamle lege eller tage en tur på stylter eller ”fler-mands-ski”. På udvalgte dage er der ture i museets hestevogn.

Alle arrangementer er gratis, og der er også gratis adgang til museet, hvor man blandt andet kan se museets to nyeste udstillinger "Tørveeventyret ved Bølling Sø" og "Museets Helte udstiller".

Endelig er der som altid mulighed for at nyde omgivelserne med picnic, gåtur eller leg på naturlegepladsen. Kaffe, kage, is mm. kan købes på terrassen ved museet.

Der er åbent onsdagene 17., 24. og 31. juli fra klokken 13.00-16.00 på Klosterlund Museum, der har til huse på Kragelundvej 6A ved Engesvang.

Arrangementet "tørvearbejder for en dag" finder sted lørdag og søndag d. 20.-21. juli samt 3.-4. august fra kl. 13 til 16 på museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce