Annonce
Horsens

Børn tester nye sportsgrene

Tobias Kristensen koncentrerer sig om at holde bolden i luften. - Jeg synes, det er mega sjovt at spille squash, når man skal slå til bolden og være hurtig, siger han. Foto: Morten Pape
Annonce
horsens - Hvinende skøjter sko over det lyse halgulv, mens en ketsjer med hård kraft rammer banens bagvæk, der er lavet af tykt glas. Herefter følger et kort udbrud af ærgrelse over, at bolden ikke blev returneret tilbage på den mur, den kom fra.

Tre børn er samlet på den firkantede squashbane, der er afgrænset af tre hvide vægge og en glasvæg. På den anden side af glasset sidder et par forældre nysgerrigt og følger med i deres børns sportslige udfoldelser på banerne hos Lido Fitness på Strandkærvej.

Med sig på banen har Nikolaj, Maya og Tobias en spiller fra Horsens Squashklub, der forsøger at give gode råd.

Men squash er en svær sport for begyndere. Sporten, der er beslægtet med tennis og badminton, kræver både timing, teknik og hurtige fødder, så det er ikke alle slag, der sidder lige i skabet første gang.

Men de tre børn tager det ikke så tungt. Tværtimod løber de rundt for at gøre det så godt som muligt, og når bolden ikke rammes og ligger stille på gulvet, bliver den hurtigt samlet op for at gøre endnu et forsøg.
Børnene var onsdag på besøg i Horsens Squashklub, hvor de fik lov til at prøve kræfter med det hurtige spil. Her er de i gang med opvarmningen sammen med initiativtager Sanne Bernhardt. Foto: Morten Pape
Nikolaj, Maya og Tobias er blot tre af de 15 1. og 2. klasseselever, der har takket ja til Sport Horsens' tilbud om at prøve seks forskellige sportsgrene i seks uger.

Sanne Bernhardt er mor til ét af de 15 børn, og det var oprindelig hende, der kom på ideen med at lade en gruppe børn prøve nogle alternative sportsgrene.

- Min søn gik til fodbold, men han var ikke den mest motiverede på banen. Han gik til det, fordi det gjorde alle de andre, og man kan godt få en prøvetime andre steder, men så kommer man ind på de eksisterende hold, og det kan godt være svært, siger Sanne Bernhardt, som efterfølgende kom i kontakt med Sport Horsens, der er paraplyorganisation for de lokale idrætsklubber.
Lea Haldrup spiller til daglig i Horsens Squahklub. Hun var med til at undervise børnene i squash, hvor de onsdag havde deres helt eget hold. Foto: Morten Pape
Annonce

Fortsætter til foråret

Her syntes man om ideen og tog kontakt til seks forskellige idrætsklubber i Bankager, Højvang og Dagnæs.

- Lige nu kører det som et pilotprojekt, men på sigt vil vi gerne brede det ud til andre dele af Horsens, siger Kirsten Bisgaard fra Sport Horsens.

Hun forventer, at projektet fortsætter til foråret, når 24 nye børn får mulighed for at udfordre sig selv i nye sportsgrene.

- Samtidig med at de har det sjovt, bliver nogle af dem måske sporet ind på, hvilken sportsgren der lige præcis passer dem, siger Kirsten Risgaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce