Annonce
Odder

Børn skal tage bussen i børnehave: Stor tilflytning skaber akut pladsmangel, så nu må lukket børnehave tages i brug igen

For seks år siden manglede kommunen børn og lukkede en række børnehaver. Nu er situationen en anden, og Blæksprutten i Ørting skal igen fyldes med børnelatter og leg. Foto: Anya Wissendorff
Børnehaven Blæksprutten blev lukket, fordi der manglede børn. Nu skal den løse akut mangel på institutionspladser.

Ørting: På mandag flytter der igen børn ind i børnehaven Blæksprutten i Ørting. Det har der ikke været, siden børnehaven lukkede 1. august 2015.

I 2014 tog byrådet nemlig konsekvensen af et faldende børnetal og besluttede lukninger af flere institutioner over hele kommunen blandt andet den i Ørting. Seks år senere er situationen en anden.

Tilflytningen til kommunen går forrygende hurtigt, og der er hverken vuggestue- eller børnehavepladser nok til de mange nye børn.

Annonce


Jeg har i begyndelsen af sommerferien haft møde med 10 nye forældrepar. De otte af dem var lige flyttet hertil fra Aarhus.

Annette Dam Andersen, dagtilbudsleder


Derfor fragter en bus fra mandag 25 børnehavebørn fra Gaia på Vennelundsvej i Odder til Havrevænget i Ørting, hvor den gamle Blæksprutten har fået en gevaldig overhaling både inde og ude for at kunne fungere som midlertidig børnehave i et par måneder.

- Børnene kommer ud til nogle fantastiske bygninger, masser af plads på legepladsen og nærværende voksne, så de kommer nok aldrig til at opleve så gode fysiske rammer og så meget voksentid igen, siger Annette Dam Andersen, der er leder af Børnehaven Vennelund.

Pres på vestbyen

Det er det dagtilbud, der lige nu er allermest presset på pladserne, og derfor har valgt at sende en gruppe børnehavebørn med bus til og fra Blæksprutten.

- Vi har lige fået seks nye vuggestuebørn, og der kommer lige så mange 1. september, men det er ikke optimalt for en vuggestuegruppe at køre med bus til Ørting hver dag, så derfor har vi valgt en børnehavegruppe, der kender hinanden og deres voksne rigtig godt, siger Annette Dam Andersen.

Hun har på forhånd holdt møder med forældrene, som for langt de fleste vedkommende er godt tilfredse med løsningen, hvor de kan aflevere deres børn i Gaia om morgenen, inden bussen kører klokken 8.30. Børnene er tilbage klokken 15.30. Hvis det er for sent for forældrene, kan de selvfølgelig selv hente deres børn i Ørting, ligesom det også er ok at aflevere dem derude efter klokken 9.

- Langt de fleste af vores forældre er meget forstående, og efter de har været med ude at se faciliteterne, tænker jeg, at hverken de, børnene eller medarbejderne har lyst til at skulle derfra igen om et par måneder, siger Annette Dam Andersen.

Annonce

Venter på Vitapark og Bendixminde

Hun regner med, at det kun er i august og september, at der er behov for de midlertidige pladser i Ørting.

Når det er nødvendigt med en akut midlertidig, løsning skyldes det, at der er kommet næsten dobbelt så mange børn til kommunen siden nytår som forventet.

- Jeg har i begyndelsen af sommerferien haft møde med 10 nye forældrepar. De otte af dem var lige flyttet her til fra Aarhus, siger Annette Dam Andersen og bekræfter dermed den store tilflytning.

Ikke mindst i vestbyen går det hurtigt og derfor er der også sat gang i byggeriet af en stor daginstitution i Bendixminde, men den ventes først færdig i foråret 2023.

Nogenlunde sådan her vil det se ud, når børn og forældre ankommer til den nye bæredygtige institution, der er på vej i Bendixminde. Ill. Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S


Derfor besluttede børne-, uddannelses- og kulturudvalget før sommerferien at renovere en bygning i Vitapark, der skal fungere som institution for 20 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn.

Det tidligere Solbakken skal fremover være dagtilbud for 20 vuggestue- og 40 børnehavebørn. Foto: Anya Wissendorff


Men den er først klar omkring 1. oktober, og det kan man ikke vente på.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Horsens

Bowlingspil endte i slagsmål og ung mand kaldte betjente for hunde: Politiet blev kaldt ud i Horsens' natteliv

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

AC Horsens

AC Horsens-træner jubler: Profilerne leverede varen - vores mest helstøbte indsats i efteråret

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

Annonce