Annonce
Odder

Børn over hele biblioteket: Balder og Musik-Tine på besøg

Balders storesøster var en rød ærtepose, som ifølge hendes personlige sang var stærk som en okse. Foto: Morten Pape
Der vrimlede med både ærteposer og børn, da Odder Bibliotek var vært for den første af to motorik-koncerter med Tine Mynster.
Annonce

Odder: Der var børn over hele gulvet, da Musik-Tine tirsdag gav en udsolgt koncert på Odder Bibliotek.

Musik-Tine er musikformidleren Tine Mynsters alias, når hun laver koncerter med børn. Denne gang en "motorik-koncert" med ærteposen Balder i centrum.

- En stor familie med mange søde børn, sang Musik-Tine iført gule ærmer, lappet kjole og spraglet hovedbeklædning, mens 60 børn og 20 medfølgende voksne koncentrerede sig om at efterligne de ganske simple fagter.

Balders stærke røde storesøster, hoppende lyserøde lillebror og søvnige gule lillebror havde ligesom deres andre søskende hver en sang og en bevægelse knyttet til sig, og i flere tilfælde var børnene faktisk bedre til at følge fagterne end de voksne.

- Til de voksne kan jeg kun sige, at hvis I lige strammer jer lidt an, så kan I mærke det i morgen, lovede Tine Mynster under en af sangene, da det blev tydeligt, at de voksne i flere tilfælde blev hurtigere forpustede end børnene.

Nogle enkelte børn engagerede sig endda så meget i bevægelserne, at de under dreje-bevægelsen helt glemte at skifte retning midtvejs, så det ved sangens slutning endte med at gå helt af sig selv med at falde på numsen, som børnene fik besked på at gøre.

Jeg vil helst ned i øjenhøjde med børnene. Bagerste række skal også mærke, at de er med.

Tine Mynster, musikformidler, sanglærer og "mor" til ærteposen Balder

Annonce

Koncerten skulle favne alle

Efter koncerten var der Balder-postkort til børnene, hvis nogen ville have et.

- Miiiiiiig" råbte alle straks i kor, og så fik alle stukket et i hånden.

- Wow, se hvad der er på, sagde Theodor på tre år straks.

Han syntes, det havde været mægtigt sjovt at bevæge sig til hver enkelt sang.

- Men jeg kunne bedst lide den gule, lød det.

Netop børnenes bevægelser og aktivering af kroppen var en klar prioritet for Tine Mynster under arrangementet.

- Det er meget vigtigt for at inddrage de børn, der måske ikke har så meget sprog endnu. Jeg forsøger at have så mange sanser og øvelser så med som muligt, så der også er noget for dem, der opfatter verden gennem hænderne, forklarede hun efter koncerten.

Musikuniverset med Balder i centrum er lavet i samarbejde med Gunvor Bjerre, som har skrevet de enkle og meget repeterende tekster, som skulle gøre det let for børnene at være med.

Arrangementet gentages torsdag, hvor der også er udsolgt.

Det var helt tydeligt meget vigtigt for børnene at være hurtige til at få fat i en ærtepose - og næsten lige så vigtigt at være hurtige til at aflevere den igen, inden koncerten fortsatte med en ny farve. Foto: Morten Pape
Tine Mynster stod både for at sang og bevægelse, mens de voksne så holdt styr på børnene, så godt de kunne. Foto: Morten Pape
Der var næppe en eneste muskel, som de deltagende ikke fik aktiveret under koncerten, der bød på et væld af bevægelser med Balders søskende i centrum. Foto: Morten Pape
Den gule ærtepose illustrerede den søvnige lillebror. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Erfaren familie vil lære andre at vandre

Annonce