Annonce
Østjylland

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Torsdag meldte Gammelgaardsskolen ud, at en elev i 9. klasse er konstateret smittet med corona. I alt 25 århusianske skoleelever er smittet. Foto: Flemming Krogh
Torsdag meldte tre århusianske skoler ud, at elever var smittet med corona. I alt 300 børn og 200 medarbejdere er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud.
Annonce

AARHUS: Genopblusningen af corona-smitten i Aarhus sætter sig nu dybe spor i de århusianske skoler og dagtilbud. Det viser en opgørelse fra Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Cirka 25 skoleelever og fem børn i dagtilbud er smittet. Samtidig er omkring 300 sendt hjem med besked om først at møde op igen, når der foreligger en negativ corona-test.

Torsdag middag lød meldingen på, at børn på i alt 11 skoler er påvirkede af coronaen bare fire dage efter, at børnenes sommerferie var slut. Det drejer sig om Vorrevangskolen, Holme Skole, Mårslet Skole, Højvangskolen, Hasle Skole, Møllevangskolen, Tilst Skole, Skjoldhøjskolen, Traanbjerg Skole, Gammelgaardsskolen og Strandskolen.

I alt fire dagtilbud melder om smittede børn. Det drejer sig om Skjoldhøj Dagtilbud, Brabrand Dagtilbud, Søndervang Dagtilbud og Tilst Dagtilbud.

Desuden er i omegnen af 200 medarbejdere i skoler og dagtilbud er sendt hjem til test. Disse fordeler sig over en række skoler og institutioner.

Annonce

Rådmand følger udviklingen tæt

Børn og Ungerådmand Thomas Medom (SF) følger corona-udviklingen på skole- og dagtilbudsområdet tæt.

- Lige nu er det vigtigt, at alle de børn, der ikke er påvirket af situationen, kan få kan få den bedst mulige undervisning og en tryg dagligdag uden alt for mange bekymringer, siger han.

Der er allerede afsat ekstra ressourcer til flere medarbejdere i skoler og institutioner, ligesom rengøringen er opgraderet. Samtidig er forældre, samarbejdspartnere og gæster blevet bedt om ikke at komme ind på skoler, klubber og daginstitutioner for på den måde at sikre afstand.

Endvidere foregår en stor del af undervisningen udendørs for at skabe størst mulig sikkerhed for elever og personale. Rådmanden afviser ikke, at der kan komme nye tiltag.

- Men det er ikke nu, de kommer.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderede onsdag, at der ikke er behov for at sætte ind med nødundervisning og -pasning, som vi kender den fra nedlukningen i foråret.

- Jeg lytter til sundhedsmyndighederne, og jeg vil ikke gå imod deres anbefalinger, forklarer Thomas Medom.

- Men skulle der komme en ny vurdering, er vi klar til at rette os efter den.

Annonce

Smittet elev på Strandskolen

Torsdag formiddag meldte Strandskolen i Risskov ud, at en elev var smittet af corona.

- Vi har i dag konstateret et tilfælde af corona. En pige i en af vores 6. klasser er blevet smittet, og derfor har vi selvfølgelig sendt alle nære kontakter hjem, sagde skoleleder Morten Holck Jørgensen til Århus Stiftstidende.

Resten af klassen, samt andre eleven er i relation med, er sendt hjem og nu skal testes for Covid-19.


Alle de voksne, som har været i kontakt med den pågældende elev de seneste to dage, er også sendt hjem

Morten Holck Jørgensen, skoleder


I første omgang troede man, at der var tale om to elever, men efterfølgende har man fundet ud af, at det kun er én elev, der er positiv. Den pågældende elev har været på udenlandsrejse inden skolestart.

- Alle de voksne, som har været i kontakt med den pågældende elev de seneste to dage, er også sendt hjem, siger Morten Holck Jørgensen, der fortæller, at det drejer sig om syv ansatte.

Annonce

Gammelgaardsskolen ramt

Senere torsdag var det så Gammelgaardskolen i Åbyhøj, der måtte melde om en corona-smittet elev.

Det drejer sig om en elev i 8. klasse.

Den pågældende elever er testet positiv med coronavirus og derfor hjemsendt, indtil vedkommende kan fremvise en negativ test.

- Alle forældre og medarbejdere, som har været i nær kontakt med eleven er kontaktet og blevet bedt om at kontakte egen læge med henblik på test for coronavirus, hedder det i beskeden fra skolen.

Derudover er en elev fra 7. årgang på Hasle Skole fundet smittet.

Det bekræfter skolelederen overfor TV2 Østjylland.

Hele elevens klasse på 22 elever er sendt hjem i karantæne samt de seks medarbejdere, der har sin daglige gang i klassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce