Annonce
Horsens

Børn og kunstner i samarbejde: Her kommer en stor skulptur

Eleverne i 5. klasse ved, at skulpturen skal placeres på græsarealet ved p-pladsen på Kirkevej. Foto: Jens Amtoft
Gedved Skole har fået bevilget penge af kunstfond. Ole Grøn skal lave en skulptur, der fortæller om byen
Annonce

Gedved: Vi har fået at vide, at vi skal være med til at lave en jernskulptur, der viser noget om Gedved. Jeg synes, det er vildt fedt, fortæller Isabella Brokmann.

Hun går i 5. klasse på Gedved Skole, og sammen med klassekammeraterne skal hun være med til at komme med idéer til en ny stor skulptur, der skal udføres af kunstneren Ole Grøn.

Skulpturen skal stå på græsarealet ved skolens p-plads på Kirkevej lige over for den nye udstykning Kornblomsten.

Det er lærer Randi Bonde Mikkelsen, der fik idéen til et projekt med en skulptur udført af Ole Grøn med hjælp fra elever i 5. klasse. Hun søgte om penge fra Gunnar Andersens Familiefond, og svaret fra fonden var positivt

- Det er vildt, at fonden har bevilget os penge til et projekt, som vi ikke har beskrevet. Vi aner ikke, hvordan projektet kommer til at se ud, fortæller en glad Randi Bonde Mikkelsen, mens hun sammen med eleverne, skoleleder Dick Douglas Glintborg og kunstner Ole Grøn står på det sted, hvor skulpturen vil blive offentliggjort til næste år, den 24. april.

- Det eneste vi ved på nuværende tidspunkt er, at det er Ole Grøn, der skal lave skulpturen. Vi har lavet et budget på 152.000 kr., og dem har vi fået, siger Randi Bonde Mikkelsen.

Eleverne er begejstrede for projektet.

- Vi har lige været i gang med at komme med en masse idéer inde i klassen. Der kom en hel skov af hænder, der ville sige noget, fortæller Tobias Brodie, der ligeledes går i 5. klasse.

Han synes selv, at skulpturen burde forestille ned ged, når nu byen hedder Gedved.

- Og så må det gerne være en skulptur, man kan gå ind i, siger en entusiastisk Tobias Brodie.

Det eneste vi ved på nuværende tidspunkt er, at det er Ole Grøn, der skal lave skulpturen.

Randi Bonde Mikkelsen, lærer

Annonce

Børnens guldalder

Kunstneren Ole Grøn er kendt for sine malerier og skulpturer.

Han har bl.a. lavet skulpturen "To på Tur", der er en 18 meter stor skulptur i Odder. Han glæder sig til processen med at udarbejde en skulptur, der tager udgangspunkt i Gedved og Gedveds historie.

- Jeg kender rammerne for skulpturen, jeg kender teknikken og teknologien bag. Jeg har fortalt eleverne om projektet, og de er allerede kommet med en masse gode forslag. De har lige den alder, hvor de peaker rent kunstnerisk - det er børnekunstens guldalder, siger Ole Grøn.

- Arbejdet skal munde ud i en eller anden stor ting lige her på græsplænen, som er så iøjnefaldende, at folk, der sidder på terrassen dernede i den nye udstykning, kan få glæde af den, fortæller en smilende Ole Grøn.

Hans foretrukne teknik er, hvad der bedst kan sammenlignes med papirklip, blot udført i stål. Det er typisk en stålplade, der er skåret ud i relieffer. Derfor er det også hans tanke, at børnene kan lave papirklip med nogen af deres egne idéer.

- Det, der gør det interessant, er, at der er tale om samskabelse mellem børnene og mig. Jeg synes, det er vildt sjovt at lave det på den her måde, siger Ole Grøn, der vil være på skolen i flere perioder, hvor han skal samarbejde med børnene, inden han lægger sig fast på de endelige motiver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Odder

Hærværk: Flere sidespejle er ødelagt

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce