Annonce
Horsens

Børn og kunstner i samarbejde: Her kommer en stor skulptur

Eleverne i 5. klasse ved, at skulpturen skal placeres på græsarealet ved p-pladsen på Kirkevej. Foto: Jens Amtoft
Gedved Skole har fået bevilget penge af kunstfond. Ole Grøn skal lave en skulptur, der fortæller om byen

Gedved: Vi har fået at vide, at vi skal være med til at lave en jernskulptur, der viser noget om Gedved. Jeg synes, det er vildt fedt, fortæller Isabella Brokmann.

Hun går i 5. klasse på Gedved Skole, og sammen med klassekammeraterne skal hun være med til at komme med idéer til en ny stor skulptur, der skal udføres af kunstneren Ole Grøn.

Skulpturen skal stå på græsarealet ved skolens p-plads på Kirkevej lige over for den nye udstykning Kornblomsten.

Det er lærer Randi Bonde Mikkelsen, der fik idéen til et projekt med en skulptur udført af Ole Grøn med hjælp fra elever i 5. klasse. Hun søgte om penge fra Gunnar Andersens Familiefond, og svaret fra fonden var positivt

- Det er vildt, at fonden har bevilget os penge til et projekt, som vi ikke har beskrevet. Vi aner ikke, hvordan projektet kommer til at se ud, fortæller en glad Randi Bonde Mikkelsen, mens hun sammen med eleverne, skoleleder Dick Douglas Glintborg og kunstner Ole Grøn står på det sted, hvor skulpturen vil blive offentliggjort til næste år, den 24. april.

- Det eneste vi ved på nuværende tidspunkt er, at det er Ole Grøn, der skal lave skulpturen. Vi har lavet et budget på 152.000 kr., og dem har vi fået, siger Randi Bonde Mikkelsen.

Eleverne er begejstrede for projektet.

- Vi har lige været i gang med at komme med en masse idéer inde i klassen. Der kom en hel skov af hænder, der ville sige noget, fortæller Tobias Brodie, der ligeledes går i 5. klasse.

Han synes selv, at skulpturen burde forestille ned ged, når nu byen hedder Gedved.

- Og så må det gerne være en skulptur, man kan gå ind i, siger en entusiastisk Tobias Brodie.

Annonce
Det eneste vi ved på nuværende tidspunkt er, at det er Ole Grøn, der skal lave skulpturen.

Randi Bonde Mikkelsen, lærer

Børnens guldalder

Kunstneren Ole Grøn er kendt for sine malerier og skulpturer.

Han har bl.a. lavet skulpturen "To på Tur", der er en 18 meter stor skulptur i Odder. Han glæder sig til processen med at udarbejde en skulptur, der tager udgangspunkt i Gedved og Gedveds historie.

- Jeg kender rammerne for skulpturen, jeg kender teknikken og teknologien bag. Jeg har fortalt eleverne om projektet, og de er allerede kommet med en masse gode forslag. De har lige den alder, hvor de peaker rent kunstnerisk - det er børnekunstens guldalder, siger Ole Grøn.

- Arbejdet skal munde ud i en eller anden stor ting lige her på græsplænen, som er så iøjnefaldende, at folk, der sidder på terrassen dernede i den nye udstykning, kan få glæde af den, fortæller en smilende Ole Grøn.

Hans foretrukne teknik er, hvad der bedst kan sammenlignes med papirklip, blot udført i stål. Det er typisk en stålplade, der er skåret ud i relieffer. Derfor er det også hans tanke, at børnene kan lave papirklip med nogen af deres egne idéer.

- Det, der gør det interessant, er, at der er tale om samskabelse mellem børnene og mig. Jeg synes, det er vildt sjovt at lave det på den her måde, siger Ole Grøn, der vil være på skolen i flere perioder, hvor han skal samarbejde med børnene, inden han lægger sig fast på de endelige motiver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce