Annonce
Odder

Børn og familier: Ny leder satser på samarbejde

Theresa Kepp begynder til august som leder af Børne- og Familiecenteret. Foto: Odder Kommune
Theresa Kepp har beskæftiget sig med børn og unge i mange år. Nu skal hun stå i spidsen for arbejdet i Odder, hvor hun også bor med sin familie.
Annonce

Odder: Efter at have arbejdet med børn og unge i Aarhus i mange år skifter Theresa Kepp til et job i hjembyen Odder. Hun er blevet ansat som leder af Børne- og Familiecenteret, hvor hun afløser Peter Christensen, der er gået på pension. Den nye leder begynder til august.

Hun glæder sig til at arbejde et sted, hvor fagfolk sidder tæt på hinanden.

- I en lille kommune er der kortere afstande. Der er noget, der hurtigere kan lykkes. Det har jeg i lang tid haft lyst til at prøve af. Man har en helt unik mulighed i en lille by, hvor man er meget tættere på hinanden. Sundhedsplejere sidder dør om dør med socialrådgivere og PPR (psykologisk og pædagogisk rådgivning, red.), og på den måde er det langt nemmere i det daglige at bringe sin faglighed i spil, når man skal overveje og lave tværfagligt samarbejde, siger Theresa Kepp.

I en lille kommune er der kortere afstande. Der er noget, der hurtigere kan lykkes. Det har jeg i lang tid haft lyst til at prøve af.

Theresa Kepp, leder af Børne- og Familiecenteret

Annonce

Vil arbejde på tværs

Hun er uddannet socialrådgiver og har også en master i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet. Hun har været ansat i Aarhus Kommune siden 2005, og siden 2013 har hun været afdelingsleder på Familiecenteret samme sted.

- Jeg har siden 2005 arbejdet med det specialiserede børne- og ungeområde og arbejdet for at skabe gode, stærke fællesskaber for børn og unge. For mig er det afgørende, at vi ser forældrene, de netværk børnene indgår i og foreningslivet som en stor ressource. Jeg lægger også vægt på, at vi i Børne- og Familiecentret arbejder på tværs og deler viden i de forskellige afdelinger, så vi kan lykkes med opgaven, siger Theresa Kepp.

Odder Kommune har i de seneste år haft udfordringer på børn- og ungeområdet.

Antallet af børn visiteret til specialklasser steg, og eksterne eksperter blev bedt om at analysere, hvordan man griber inklusion an i skoler og institutioner. En af konklusionerne var, at mange oplysninger går tabt blandt andet på grund af manglende samarbejde på tværs.

Annonce

Det kaldte på mig

Byrådet har tidligere i år vedtaget en ny økonomi- og visitationsmodel på specialområdet og en ny børn- og ungepolitik.

- De visioner, som kommunen har lagt ud i deres børn- og ungepolitik, og det setup og den forandring og udvikling, de lægger op til, har jeg lyst til at bidrage til. Det har min store interesse at få specialområdet til at spille sammen med dagtilbud, skoler, vores jobcenter og hele vores ungeområde, siger Theresa Kepp.

- Jeg skal være med til at udvikle samarbejdet mellem de arenaer, børnene befinder sig på. Den proces, kommunen har sat i gang, kalder lige på mig, tilføjer den nye leder.

Hun har boet i Odder siden 2006, er gift og har to børn på 9 og 11 år. Hun har været aktiv i Gymnastik Odder og i Venligboerne, hvor hun har været med til at hjælpe flygtninge.

- Og jeg har gjort mig nøje overvejelser om at søge et job i min hjemby. Det kræver rigtigt meget omtanke, og jeg har respekt for at have et arbejde i Odder og bo der privat. Men der er også nogle styrker. Jeg kender Odder rigtigt godt, jeg kender foreningslivet, og jeg har børn på Vestermarken, siger Theresa Kepp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce