Annonce
Odder

Børn i sorg skal med ud i naturen

Fysioterapeut Tine Bordorff Sørensen (th.) og psykolog Kirsten Ørbæk har tænkt sig at bruge naturen omkring hytten Granly rigtig meget i deres forløb, der er rettet mod børn i sorg. Foto: Morten Pape
Psykolog Kirsten Ørbæk og fysioterapeut Tine Bordorff Sørensen indgår samarbejde, hvor målet er at hjælpe 9-12-årige, der har det svært.

Hundslund: Det er en kendsgerning, at man får det bedre psykisk ved at bevæge sig meget og helst ude i naturen. Det tager to lokale behandlere nu konsekvensen af og starter et forløb for børn i sorg. Rammen er en hytte i den skønneste natur, og de to kvinder har de bedste forudsætninger for hjælpe børnene videre.

Med mange års erfaring som henholdsvis fysioterapeut og psykolog har Tine Bordorff Sørensen og Kirsten Ørbæk udtænkt et forløb, hvor de vil tilbyde forældre at hjælpe deres 9-12-årige barn videre, hvis det har været udsat for en større livsændring og viser tegn på mistrivsel. Det kan for eksempel være efter et dødsfald i den nære familie, efter forældrenes skilsmisse eller andet, som har bragt børnene i en form for sorgtilstand.

Ikke alt skal være trist

- Vores tanke er, at vi i løbet af fire eftermiddage vil samle højst otte børn i en gruppe og så i første omgang sætte fokus på bevægelse og hygge. Det er den mest naturlige måde at få nogle gode samtaler i gang, så børnene først kan lære hinanden at kende. Men det vil også føre til, at vi kan tale med dem om mere alvorlige ting, når muligheden byder sig. Men selvfølgelig hele tiden med fokus på, at alt ikke behøver at være trist, siger Kirsten Ørbæk, der siden 2003 har  arbejdet primært som selvstændig erhvervspsykolog med base i egen klinik Vitapark i Odder. Hun har dog også mange års erfaring som klinisk psykolog.


Normalt arbejder psykologer og fysioterapeuter ikke så tæt sammen, som vi gør. Men vi tror begge på, at vores respektive faglige kompetencer tilsammen vil give mere end blot det dobbelte.

Kirsten Ørbæk, psykolog


Samarbejdet med Tine Bordorff Sørensen er opstået, fordi de begge er overbevist om, at man kan låse mange indestængte følelser op ved at opholde sig i naturen - og den er der masser af i og omkring Hytten Granly, hvor fysioterapeuten siden efteråret 2020 har drevet en fysioterapi-klinik, hvor der sættes der sættes fokus på bevægelse i naturen, på åndedræt, på afspænding og på kropsbevidsthed.

Ud over de fire eftermiddage med børnene vil der i sorgforløbet også blive arrangeret en introaften for børn og forældre samt en temaaften, hvor de to behandlere vil orientere forældrene om, hvordan det går med gruppen og med deres barn. Mere individuelle forløb kan efterfølgende også arrangeres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Odder

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce