Annonce
Horsens

Børn i kø for at gå til kodning

På Horsens Bibliotek bliver det muligt for de 7-17 årige at gå til kodning og programmering en gang om ugen. Arkivfoto

Nu kan man snart gå til kodning og programmering i sin fritid i Horsens. Et nyt tilbud under navnet Coding Pirates finder plads på biblioteket, hvor der både laves computerspil, robotter og meget mere.

Horsens: De fleste børn og unge kender til fritidstilbud som fodbold, håndbold eller spejder. Nu får de også snart mulighed for at gå til kodning. Her kan børnene lære om både programmering, teknologier og udvikling af både spil og robotter.

Det er foreningen Coding Pirates, der kommer til Horsens. I resten af landet er Coding Pirates blevet en kæmpe succes, og de findes i 59 byer over hele landet og har flere end 1000 børn på ventelisterne. 12 nye tilbud er på vej i Jylland, og her er Horsens altså en af dem.

En kreativ proces

Det var Horsens Bibliotek, der opdagede at Coding Pirates holdt til på flere biblioteker i landet, men at det stadig ikke var kommet til Horsens.

-Jeg hørte, at der var rigtig stor interesse for det i andre byer, men at det endnu ikke var nået til Horsens. Så tog vi initiativet her på biblioteket, siger Lea Sørensen, bibliotekar på Horsens Bibliotek.

Coding Pirates kan ifølge Lea Sørensen lære børnene en hel del nyt.

- Børnene får mulighed for at komme ind bagved, forstå det og skabe noget selv. Det er også en kreativ proces, jeg tror, de får meget ud af, siger hun.

Det er mange år siden, edb forsvandt fra skoleskemaet, så i dag får børnene ikke nogen undervisning i den digitale verden. Det er derfor ifølge Lea Sørensen en vigtig ressource, som Coding Pirate er med til at skabe.

- Det handler selvfølgelig i første omgang om at have det sjovt. Men ser man på fremtidsperspektivet, er det en stor fordel, at børn er teknologisk stærke og forstår programmering, siger hun.

Drives af frivillige

Der bliver holdt stiftende generalforsamling og informationsmøde på biblioteket 15. marts kl. 19.

Coding Pirates drives af frivillige, så både potentielle frivillige og bestyrelsesmedlemmer er velkomne.

Hvis forløber efter planen, forventes Pirate Coding at kunne starte op inden sommerferien.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce