Annonce
Horsens

Børn i kø for at gå til kodning

På Horsens Bibliotek bliver det muligt for de 7-17 årige at gå til kodning og programmering en gang om ugen. Arkivfoto

Nu kan man snart gå til kodning og programmering i sin fritid i Horsens. Et nyt tilbud under navnet Coding Pirates finder plads på biblioteket, hvor der både laves computerspil, robotter og meget mere.

Horsens: De fleste børn og unge kender til fritidstilbud som fodbold, håndbold eller spejder. Nu får de også snart mulighed for at gå til kodning. Her kan børnene lære om både programmering, teknologier og udvikling af både spil og robotter.

Det er foreningen Coding Pirates, der kommer til Horsens. I resten af landet er Coding Pirates blevet en kæmpe succes, og de findes i 59 byer over hele landet og har flere end 1000 børn på ventelisterne. 12 nye tilbud er på vej i Jylland, og her er Horsens altså en af dem.

Annonce

En kreativ proces

Det var Horsens Bibliotek, der opdagede at Coding Pirates holdt til på flere biblioteker i landet, men at det stadig ikke var kommet til Horsens.

-Jeg hørte, at der var rigtig stor interesse for det i andre byer, men at det endnu ikke var nået til Horsens. Så tog vi initiativet her på biblioteket, siger Lea Sørensen, bibliotekar på Horsens Bibliotek.

Coding Pirates kan ifølge Lea Sørensen lære børnene en hel del nyt.

- Børnene får mulighed for at komme ind bagved, forstå det og skabe noget selv. Det er også en kreativ proces, jeg tror, de får meget ud af, siger hun.

Det er mange år siden, edb forsvandt fra skoleskemaet, så i dag får børnene ikke nogen undervisning i den digitale verden. Det er derfor ifølge Lea Sørensen en vigtig ressource, som Coding Pirate er med til at skabe.

- Det handler selvfølgelig i første omgang om at have det sjovt. Men ser man på fremtidsperspektivet, er det en stor fordel, at børn er teknologisk stærke og forstår programmering, siger hun.

Drives af frivillige

Der bliver holdt stiftende generalforsamling og informationsmøde på biblioteket 15. marts kl. 19.

Coding Pirates drives af frivillige, så både potentielle frivillige og bestyrelsesmedlemmer er velkomne.

Hvis forløber efter planen, forventes Pirate Coding at kunne starte op inden sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce