Annonce
Kultur

Bøf-elsker har spist 60 gange på Mash - men spørgsmålet om drikkepenge irriterer

Mash. Foto: Robert Wengler

Automat-spørgsmål irriterer John Stumpe, som elsker bøffer og har spist mere end 60 gange på Mash i Danmark og udlandet.

Annonce

51-årige John Stumpe har rundet de første 60 besøg på Mash-restauranter i Danmark og udlandet, og hans favorit blandt kædens restauranter ligger i hjembyen Aarhus.

John Stumpe bliver ofte spurgt om drikkepenge via dankortautomaten, nogle gange gør han ikke, på bøfkæden med de røde lædersæder, møre bøffer og god rødvin. John Stumpe giver næsten altid drikkepenge, men han vil helst lægge dem i kontanter på bordet.

- Man bliver påduttet at skal tage stilling til drikkepenge via dankortterminalerne, og med et kreditkort bliver alt rundet op med tillæg og gebyrer, så det er næsten uoverskueligt, hvad man ender med at betale. Man får lidt følelsen, at drikkepengene er en del af betalingen og ikke noget ekstra - det giver irritation hver gang, konstaterer John Stumpe.

Han arbejder som konsulent med rådgivning inden for it-branchen og er ude at spise 30-40 gange om året i Jylland og København både med arbejdet og som privat.

- Jeg er glad for gode bøffer og kan godt lide at spise på Mash. Nogle gange går man jo bare efter det, der virker, siger John Stumpe.

Han giver som regel drikkepenge ved bordet, men erkender, at det kunne smutte, hvis han ikke blev spurgt.

- Jeg har sagt nej til drikkepenge, men ikke på Mash. Også en gang, hvor jeg blev spurgt via en automat og ellers ville have givet noget, siger han.

Ifølge John Stumpe ser tjenere på andre restauranter beklemte ud ved den direkte konfrontation med gæsten.

- Nogle tjenere virker en smule undskyldende, når de langer automaten over. Jeg tror godt, at jeg kan se et mønster i, hvem som ikke har slået muligheden for drikkepenge til, siger John Stumpe.

- Det svinger på Mash, om de gør det. Jeg tænker, at det er op til den enkelte tjener. Jeg vil hellere have, at pengene ligger synligt på bordet, når jeg går end, at de er indregnet i den opkrævning jeg får, siger han.

Fakta

Avisen Danmark har uden held forsøgt at træffe ledelsen hos Mash for en kommentar til politikken omkring drikkepenge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce