Annonce
forside

Bærer af kniv i Aarhus ryger i fængsel

23-årig kan i de næste to uger ikke færdes på gaden i Aarhus. Lørdag er han af Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet, fordi han gik med kniv i en visitationszone. (Arkivfoto)

23-årig blev anholdt i visitationszone. Dommer har fængslet ham i to uger, oplyser Østjyllands Politi.

En dommer har lørdag varetægtsfængslet en ung mand, der blev afsløret med en kniv i Aarhus fredag aften.

Anholdelsen sker på et tidspunkt, hvor der ifølge politiet er et spændt forhold mellem grupper på grund af uenigheder om hashsalg.

På grund af konflikten har Østjyllands Politi indført en såkaldt visitationszone i bestemte områder. Alle personer og biler kan blive undersøgt for våben, selv om der ikke er en begrundet mistanke.

Den 23-årige blev taget i Stokholmsgade i Aarhus Nord, som ligger i zonen, oplyser politiets vagtchef.

Manden har tidligere overtrådt våbenloven, og grundlovsforhøret lørdag er endt med varetægtsfængsling i to uger. Den afgørelse har manden appelleret til Vestre Landsret.

Forleden fortalte politiet, at flere voldelige episoder på det seneste er baggrunden for, at de normale lovregler er blevet suspenderet.

- Vi vil ikke acceptere, at den her ulmende uro udvikler sig, udtalte chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. Formentlig skyldes volden uenighed om hashmarkedet, vurderer han.

For eksempel blev to mænd i en bil stukket med kniv i ben og baller. Forinden havde overfaldsmændene smadret bilens ruder, har politiet oplyst.

Tidligere blev den 19-årig stukket i nakken med en spids genstand, og i et tredje tilfælde blev en 20-årig skudt i armen med et haglvåben.

Visitationszonen gælder frem til 18. marts, har politidirektøren besluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Replik til arbejderby-læserbrev: Horsens er en by - en by med plads til alle

Læserbrev: Lasse Piil Pertou skriver i et læserbrev 25. februar, at Horsens er en arbejderby. Det er sagt før, også af borgmester Peter Sørensen, men det bliver det ikke mere rigtigt af. Horsens er en by (sic). En by med plads til alle. Horsens har gennem mange år kæmpet med flere triste prædikater, som vi efterhånden er kommet fri af. Det er derfor uklogt nu at introducere et nyt værdiladet begreb. Udviklingen væk fra byens mangeårige, negative image begyndte med Landsstævnet i 1990, hvor horsensianerne endelig begyndte at tro på sig selv; og siden da har vi heldigvis evnet at holde fast i det ny, spændende og indbydende image, der gerne favner nye tilflyttere. Hvis man nu forbeholder byen for en bestemt befolkningsgruppe, gør man byens udvikling til identitetspolitik og trækker den bort fra demokratiet. Lasse Piil Pertou kan naturligvis have sine synspunkter og kæmpe for dem i relevante fora. Men han kan ikke tage hele byen til indtægt for dem og dermed ekskludere de horsensianere, der ikke deler hans mening. Han kunne også passende i en stille stund overveje, om det ikke kunne tænkes, at andre end 3F har arbejdet for det Horsens, vi har i dag. En by, hvor vi ikke behøver at kæmpe mod hinanden, men samarbejde om et fælles mål: en god by at leve i, en by for alle.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce