Annonce
Horsens

Forlængelse vækker både frygt og optimisme: - Butikkerne kæmper en kamp for at komme gennem nedlukningen

City Manager Michael Kongsmark hæfter sig ved, at butikkernes indehavere og ansatte er kreative i forhold til at holde de ellers lukkede butikker i gang. Arkivfoto: Morten Pape
- Risikoen for, at nogen knækker nakken, stiger for hver uge, der holdes lukket, lyder det fra City Horsens-manager Michael Kongsmark i forbindelse med forlængelsen af nedlukningen.

Horsens: Restriktionerne er blevet forlænget til og med 7. februar, og dermed kigger blandt andet detailhandlen ind i yderligere tre uger med corona-lukning, da avisen taler med ham umiddelbart efter forlængelsen.

Reaktionen fra City Horsens-manager Michael Kongsmark er blandet - der er både frygt og optimisme. Dels er forlængelsen forventet, dels er der bange anelser for, at den rammer hårdt hos den del af byens butikker, som må holde lukket for den klassiske fysiske handel.

- Vi havde håbet på, at butikkerne fik lov til at åbne – ingen tvivl om det – men skal vi være realistiske, så kunne vi også godt mærke, hvor det bar henad. Det er hårdt for butikkerne, og de kæmper en kamp for at komme igennem det, siger han.

Annonce

- Nogen må være presset

Frygten ligger især hos de butikker, som er nye i byen. De, som ikke har mange solide år på bagen.

- Min umiddelbare fornemmelse er, at nogle af dem må være presset, hvis de ikke har andre ben at stå på. Claus Johansen (konsulent i City Horsens og medejer af Lottes, red.) har sagt til mig, at han er glad for, at Lottes har eksisteret i 10 år. Nye butikker, der heller ikke kan bevise en tidligere omsætning i forhold til at få kompensation, må have det svært, siger Michael Kongsmark.


Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe, men risikoen for, at nogen knækker nakken, stiger for hver uge, der holdes lukket.

Michael Kongsmark, city manager i City Horsens


- Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe, men risikoen for, at nogen knækker nakken, stiger for hver uge, der holdes lukket, lyder det fra citymanageren.

Annonce

Kreativitet i butikkerne

Optimismen finder han i kreativiteten hos butikkernes indehavere og ansatte, der har ført til mange initiativer til, hvordan varerne kan sælges på alle mulige andre måder.

- Det er driftige mennesker, som arbejder i detailhandlen, så de gør altid, hvad de kan, for at holde hjulene i gang. Og ellers bruger mange tiden på at gøre status, rydde op, male eller lave små reparationer. De udnytter tiden konstruktivt, siger han.

Samtidig er nedlukningen denne gang ikke en helt ny situation, som det var i foråret 2020.

- Der vidste vi slet ikke, hvad der ville ske. Nu har vi nedlukningen i foråret at spejle os mod. Men der er en udfordring i, at butikkerne har en masse efterårs- og vintervarer, som skulle være skudt afsted - blandt andet i januarudsalget - nu bliver de skubbet til i hvert fald uge seks, og inden længe kigger vi ind i nye kollektioner, siger han.

Annonce

Klar til genåbning

Det er også en væsentlig grund til, at citymanageren krydser fingre for en genåbning i uge seks - i øvrigt lige op til vinterferien. Og der vil City Horsens være klar til at tilbyde de handlende en god indkøbsoplevelse.

- Vi vil gøre vores for at skabe oplevelser og tilbyde noget kulturelt, noget musikalsk eller noget gøgl, der kan understøtte, at vi har en levende handelsby. Og så håber jeg, at Horsens-borgerne vil komme i butikkerne og bruge penge, siger Michael Kongsmark.

Derudover kan han fortælle, at der er mulighed for at handle via City Horsens' nye hjemmeside cityhorsensonline.dk, og at mange butikker selv har gang i initiativer på deres hjemmesider og sociale platforme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce