Annonce
Hedensted

Båd sunket i Juelsminde Havn: Umiddelbart ingen miljøfare

Mange både bliver taget på land om vinteren, men enkelte bådejere vælger at lade bådene blive liggende i havnen. Arkivfoto

Juelsminde: En mindre kutter er sunket i Juelsminde Gammelhavn. Båden blev opdaget torsdag på bunden af bassinet, og en indsatsleder og en miljøvagt blev kaldt ud til havnen.

- Der er et mindre udslip af diesel, men indsatslederen og miljøvagten vurderede, at det ikke er en akut sag. Det er selvfølgelig noget, jeg holder øje med, og hvis det udvikler sig, reagerer vi på det, siger havnechef Kenneth Kaas.

- Bådejeren har oplyst, at der kun var tre liter diesel i tanken, dertil kommer evenetuelt gearolie og motorolie, så jeg og miljøvagten har vurderet, at det ikke var en akut sag. Når olie løber ud i vandet, spreder det sig over et stort område, så det virker som store pletter, selvom der er tale om små mængder, siger indsatsleder Aqqaluk Pedersen fra Sydøstjyllands Brandvæsen.

Ejeren er kontaktet og har nu fået en rimelig frist til at få hævet båden. I følge kommunens miljøvagt er ejeren i gang med at forsøge at få båden op. Årsagen til, at båden er sunket kendes endnu ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce