Annonce
Odder

Båd-dåb i alt for godt vejr

Den tidligere landsholdsroer Christina Pultz døber den coastalbåd, som hun lægger navn til, i saltvand fra Kattegat. Champagnen fik lov til at blive i glassene. Foto: Søren E. Alwan
Der var høj blå himmel og kun små krusninger på vandet, da Odder Roklub mandag eftermiddag døbte deres fire nye coastalbåde, som i fremtiden skal sikre, at klubbens roere kan komme på vandet i alt slags vejr.
Annonce

Saxild: Egentlig er det en uskik at tage både i brug, før de officielt er døbt. Det har dog været nødvendigt for Odder Roklub, idet de fire nye coastalbåde den sidste måneds tid har været brugt til at uddanne instruktører i den nye bådtype. Mandag eftermiddag blev der bragt orden i sagerne, da de fire nye både, som er sponsoreret af Nordea Fonden, fik deres navne ved en festlig ceremoni på Saxild Strand.

Da de fire både ankom i første weekend i maj, sneede det. Alligevel kom bådene straks på vandet, fortæller Anette Lahn Hansen, som er medlem af roklubbens bestyrelse samt tovholder på anskaffelsen af de nye coastalbåde.

En coastalbåd er en bådtype, der kan beskrives som roningens svar på en mountainbike. Og de er faktisk sjovest at sejle i, hvis vejret er lidt råt. Det er sjovt at surfe på bølgerne og slås mod naturens elementer. Hvor vi tidligere med vores almindelige både ofte har måttet opgive at komme på vandet på grund af blæst og bølger, kan vi nu komme ud at ro hver dag uanset vejret.

Odder Roklub

Odder Roklub blev stiftet af en kreds af driftige forretningsfolk og håndværkere 12. januar 1944, det sidste år under Besættelsen.
Som klubbens lille bidrag til modstandskampen, besluttedes det, at klubdragten skulle være i røde, blå og hvide farver – de samme farver, som var kendt fra Royal Air Force. Disse farver går stadig igen i klubbens gamle logo.
Allerede i 1945 begyndte man at opføre den nuværende bådhal og et klubhus på den smukke grund ved Saxild Strand, hvor klubben stadig holder til - omend i nyere klubhus.
Odder Roklub har cirka 130 medlemmer.
Annonce

Saltvand og champagne

I vandkanten nedenfor roklubbens klubhus ved Saxild ligger de fire nye både - to enmands single scullere og to tomands dobbeltscullere – hver med et dannebrog over fordækket. Omkring 40 af klubbens medlemmer er forsamlet, og de fleste har et glas champagne i hånden. Et par af Odder Roklubs prominente medlemmer, de tidligere OL- og landholdsroere Juliane Elander og Christina Pultz, har fået lov til at lægge navn til to af de nye både.

- Da jeg kørte herover, havde jeg ikke lige forberedt mig på at skulle holde tale, smiler Christina Pultz i rollen som gudmor til den ene dobbeltsculler.

- Men jeg har tit stået her og kigget ud over vandet og konstateret, at jeg ikke kunne komme ud at ro på grund af vejret. Det er fantastisk, at klubbens medlemmer nu kan sejle i al slags vejr. Nu findes der ikke længere dårligt vejr – kun coastal-vejr, smiler hun, før hun tømmer en pøs fyldt med havvand ud over den nye båd, der passende har fået navnet ”Christina P”. Champagnen får lov at blive i glassene.

Efter den officielle dåb er overstået, får klubbens medlemmer chance for en kort prøvetur i de nye både. Det er nu ikke denne eftermiddag, at de får de helt store adrenalin-kick ud af at surfe på bølgerne: De holder sig under en håndsbredde i højden, når det går vildest for sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce