Annonce
Livsstil

Ayurveda-coach Maria Juhl: Du skal sørge for at få lavet nogle daglige, selvkærlige rutiner

Foto: Nordic Ayurveda
Sørg for at få den livsvigtige ro til nervesystemet, som igen sikrer en restituerende nattesøvn.

Livet er en skøn rejse. Fra ungdommens fokus på mig, mine behov, mit cv, min succes, til vi med tiden modnes, og vi kaldes til at være noget for andre. For mange er det at blive forældre den store overgang til denne fase.

Forældreskabet er en markant overgang fra ”mig i fokus” til 24/7 at skulle være der for en anden. For mange, uanset om vi taler åbent om det eller ej, er denne første tid lettere traumatiserende. Dog vokser vi som oftest med opgaven, og vores liv får større mening. På arbejdspladsen er kolleger og kunder måske også afhængige af dig, og et nyt behov opstår: balance.

Maria Juhl

Maria Juhl har været passioneret omkring Ayurveda siden 2001, hvor denne livsstil ændrede hendes liv fra depressiv universitetsstuderende mod mere livsglæde og sundhed. Ayurveda er en gammel sundhedsvidenskab, der tager udgangspunkt i mennesket som en integreret del af naturen. Når vi lever i overensstemmelse med naturens rytmer og vores egen indre natur, så kommer vi i en balance, som giver modstandsdygtighed over for livets udfordringer og sikrer et optimalt fundament for sundhed hele livet. Maria har siden 2006 haft sit eget firma, der underviser og coacher private og virksomheder til et meningsfuldt liv i balance. Maria er uddannet på Chopra Center University i Californien, har udgivet to bøger og var i 2020 medstifter af Nordic Academy of Ayurveda, der tilbyder Ayurveda-uddannelse i Danmark. Åbnede i efteråret 2020 AYA House, der er landets første ayurvediske sundhedshus nær Fredensborg.

Læs mere på:

www.nordicayurveda.com

Vi er ”på” hele tiden

I den ayurvediske tankegang begynder alt indefra med din egen bevidsthed og projiceres i verden omkring dig. Når du begynder med dig selv - med at tage egen iltmaske, få pauser og lade op, så spreder dette sig positivt til din kontakt med dine børn, partner, kolleger og kunder. Ja, det påvirker hele din livsopfattelse i retning af mere glæde og mindre anstrengelse.

De fleste af os i denne hurtigt bevægende, præstationsorienterede kultur har brug for at vende fokus 180 grader til sig selv. Tage mange flere pauser og huske selvforkælelse og selvkærlighed.

Hvorfor bliver vi syge i et land, der ellers har de bedste forudsætninger for sundhed gennem viden og økonomiske ressourcer? Svaret er mere komplekst end den til tider dårlige livsstil med dårlig diæt, alkohol og stillesiddende arbejde (selvom disse også er belastende for os). Vi driver rovdrift på vores livsenergi ved hele tiden at være ”på”. Selv når vi kommer hjem, så tikker e-mails ind, og vi vil nå det hele på den halve tid. Vi brænder på den måde vores lys i begge ender og får ikke den livsvigtige ro til nervesystemet, som igen sikrer en restituerende nattesøvn.


Hvorfor bliver vi syge i et land, der ellers har de bedste forudsætninger for sundhed gennem viden og økonomiske ressourcer?


Annonce

Daglige selvkærlige ritualer

Ayurveda ansporer os til dagligt at dyrke selvkærlige stunder, og der findes heldigvis mange veje hertil. Kernen af ayurvedisk livsstil handler vores daglige selvkærlige ritualer. Fra morgenritualer som egentid, varmt vand til fordøjelsen, selvmassage inden badet eller for eksempel meditation til bevidste pauser og naturligt energigivende snacks og drikke i løbet af dagen samt en hav af aftenrutiner, der kan sikre en god nattesøvn.

Som god støtte til det, du selv kan gøre, er en stor del af den ayurvediske livsstil at modtage revitaliserende, immunstyrkende behandlinger. Behandlingerne kan tages som en del af et udrensende forløb efter meget stress, men kan også anbefales som ren afslapning og velvære, hver eneste gang du har brug for en timeout og selvforkælelse.

God fornøjelse med dine selvkærlige rutiner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Nyt underlag på Casa Arena? Horsens Kommune foreslår at fremtidssikre banen med hybridgræs

Annonce