Annonce
Hedensted

Award-fest for 470 forenings-frivillige aflyst

Hedensted Award 2019 skulle have været holdt torsdag 12. marts i Hornsyld Idrætscenter, men er nu aflyst. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Hedensted Kommune har tirsdag aften valgt at aflyse årets fejring og prisfest for det frivillige foreningsliv på grund af de indskærpede retningslinjer for at forhindre smittespredning af coronavirus. Festen skulle være holdt torsdag aften i Hornsyld.

Hornsyld: To dage før Hedensted Kommunes prisfest for det frivillige foreningsliv Award 2019 skulle have været afholdt, trækker Hedensted Kommune nu, tirsdag aften, stikket til arrangementet.

- Vi mener ikke længere, at vi er i stand til at sikre de forholdsregler, som vi er blevet bedt om ved afvikling af arrangementer under 1000 personer. Aflysningen sker altså, fordi vi ønsker at bidrage til at forhindre smittespredning af coronavirus, lyder det fra leder af Kultur og Fritid i Hedensted Kommune, Teresa Egballe, der i samråd med borgmester Kasper Glyngø (S) og kommunaldirektør Steinar Eggen Kristensen har truffet beslutningen.

470 personer havde tilmeldt sig den årligt tilbagevendende begivenhed, hvor de frivillige ildsjæle i Hedensted Kommune skulle fejres med priser som årets leder, årets initiativ eller årets forening. Festen inklusiv spisning skulle finde sted i Hornsyld Idrætscenter, og indiepop-gruppen jung var hyret til at spille. Og så sent som mandag middag skrev kommunen ud til deltagerne, at man forventede at gennemføre.

- Vi har glædet os til at fejre de mange frivillige ildsjæle, og vi havde håbet til det sidste, at det kunne lade sig gøre. Men set i lyset af de seneste anbefalinger kan vi alligevel ikke forsvare at gennemføre festen, fortæller Teresa Egballe.

Mangler plads og sprit

De officielle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne går bl.a. på, at man skal placere siddepladser med større afstand end normalt, og at man skal sikre udstrakt tilgængelighed af håndsprit og vådservietter.

I følge Teresa Egballe har det ikke været muligt at at skabe nok afstand i mellem stolene, ligesom det heller ikke har været muligt at skaffe tilstrækkeligt med håndsprit.

- Vi ærgrer os naturligvis, fordi vi ved, at I alle har fortjent et stort skulderklap. I den nuværende situation vægter vi det højt at passe på særligt udsatte borgere og at understøtte, at smitten ikke spredes hurtigere, end vi kan håndtere alle borgeres ve og vel, siger hun.

Showet koster omkring 200.000 kroner at afvikle. Penge, der set i lyset af den sene aflysning, sandsynligvis er gået tabt.

- Vi ved ikke, om det bliver muligt at holde et lignende show senere på året, eller om vi skal finde en anden måde at uddele priserne på. Lige nu ser vi tiden an og ser, hvordan situationen med coronasmitten udvikler sig, konstaterer Teresa Egballe.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Erhverv

Nu kan der ikke bygges mere: Huscompagniet er færdig med 40 huse på svær udstykning

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Sundhedsordførere ser intet behov for restriktioner

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Annonce