Annonce
Hedensted

Avisen spørger læserne: Hvilket område vil du allerhelst genåbne?

Avisen har spurgt lokale borgere om, hvad de allerhelst så åbnet i første omgang. Fra venstre øverst: Carsten Clausen, Rikke Mai, Michael Boe Andersen, Christoffer Juul Hansen, Diana Valentin, Keld Hermansen, Bethina Nielsen og August Olsen.
Mens politikerne og eksperterne forhandler om en mulig genåbning af samfundet, har avisen spurgt læserne, hvilket område de helst så genåbne.
Annonce

Hedensted/Juelsminde/Tørring: Vi ved godt, at vi ikke kan give los og bare genåbne hele samfundet oven på coronanedlukningen, og at det skal ske sundhedsmæssigt forsvarligt, når skoler, butikker, foreningsliv og virksomheder skal lukke op igen.

Men hvis man kunne drømme frit, hvad ville man så prioritere? Avisen har spurgt en række borgere i kommunen: Hvis du skulle vælge én ting, der måtte genåbne, hvad skulle det så være?

1 Udskolingen og gymnasiet

Diana Valentin så allerhelst, at gymnasieelever og afgangselever fra folkeskolen kan komme i gang igen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Diana Valentin, receptionist, Juelsminde, 46 år: - Det skal være gymnasierne og 9.-10.- klasse i folkeskolen. De ældste elever kan holde bedre styr på afstandskrav, håndsprit og test end de mindre elever, og de trænger virkelig til at komme tilbage.

2 Foreningslivet

Christoffer Juul Hansen vil rigtig gerne have, at foreningslivet åbner igen, så han kan spille i orkester igen. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen

Christoffer Juul Hansen, skoleelev, 16 år, Hedensted: Jeg vil allerhelst have, at foreningslivet åbner. Jeg spiller nemlig i orkester, hvor jeg spiller barytonhorn. Lige nu øver jeg derhjemme digitalt, men det er gået ned ad bakke med øvningen på det sidste, og jeg savner at spille sammen med de andre.

3 De små detailforretninger

Henrik Horup Petersen mener, det vil gavne samfundet bedst, at de små detailforretninger får lov at åbne. Idrætslivet kommer på en tæt andenplads. Arkivfoto: Morten Pape

Henrik Horup Petersen, coach, 40, Ølholm: Nedlukningen har skabt utrolig meget ulighed i samfundet på grund af konkurrenceforvridende vilkår, og det skaber en negativitet, som ikke er fordrende for fællesskabet og samfundssindet. Derfor tror jeg, at det vil gøre noget rigtig godt for mange, at de små detailforretninger får lov at åbne.

4 De ældste skoleelever

Rikke Mai, sognepræst i Barrit Kirke, håber de ældste elever får lov til at vende tilbage til deres hverdag. Arkivfoto

Rikke Mai, sognepræst, Barrit: - Hvis jeg bare kunne få lov til at drømme frit, så ville det være de ældste klasser i folkeskolen, efterskolerne og gymnasiet. Jeg har selv tre børn på de årgange, som virkelig savner at få deres hverdag igen.

5 Idrætslivet

Bethina Nielsen er selv meget involveret i det frivillige foreningsliv og vandt Du gør en forskel-kategorien ved kommunens award-show i 2019. Idrætslivet kommer ind på en klar førsteprioritet hos hende, når vi snakker genåbning.  Arkivfoto: Michael Svenningsen

Betina Nielsen, køkkenmedhjælper, 40, Aale: - Corona har været enormt stillesiddende, folk slækker på motionen og får ikke trænet kroppen, så der er virkelig brug for, at idrætslivet kommer i gang igen. Det vil give børn mulighed for at komme ud og røre sig og være sammen med deres kammerater - og det samme gælder egentlig de voksne. Selv har jeg pga. sclerose rigtig meget brug for at komme ud og være i gang.

6 Butikslivet

August Olsen ønsker, at flere butikker må åbne, så de handlende kan fordele sig bedre blandt butikkerne. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen

August Olsen, skoleelev, 15 år, Hedensted: Jeg vil sige butikslivet. Der er for eksempel altid så mange mennesker samlet i Bilka, og det ville være godt at få spredt folk lidt ud til flere butikker. Skolen må også gerne åbne, men jeg skal på efterskole til næste år, så jeg vil hellere have at flere butikker åbner.

7 Friheden til at være til

Keld Hermansen fra Lindved vil gerne kunne ses med venner i fritiden og handle ind sammen med sin kone. Arkivfoto: Lars Juul

Keld Hermansen, pensionist, 72, Lindved: For mig er den vigtigste ting ved genåbningen, at vi igen kan være sammen under lidt mere frie former. Jeg har ikke noget imod at tage mundbind på, men det generer mig, at man ikke kan gå i den lokale brugs sammen med sin kone. Jeg vil også gerne have mulighed for at møde mine venner og bekendte.

8 Afgangseleverne

Michael Boe Andersen, der går i 9. klasse, vil prioritere folkeskolens afgangselever først, hvis han må vælge én ting, der skal genåbne. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen

Michael Boe Andersen, skoleelev, 15 år, Hedensted: Alle afgangselever skal tilbage, hvis jeg skal bestemme, og det kan kun gå for langsomt. Jeg går selv i 9. klasse, og det er vigtig, at vi kommer tilbage, inden vi skal videre i livet.

9 Butikker og skoler

Carsten Clausen fra Juelsminde håber, at de små butikker får lov at åbne, Arkivfoto: Mads Hansen

Carsten Clausen, pensionist og byrådsmedlem, 67 år, Juelsminde: - De små butikker og skolerne er det vigtigste at få genåbnet. Det giver ikke mening, at Bilka kan have åbent, når den lille sko- eller tøjbutik ikke kan. Jeg håber, at man vil lade fakta og ikke følelser råde i genåbningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce