Annonce
Sport

Australien bruger Danmark som sparringpartner til OL

Katrine Pedersen fra Stensballe er dansk rekordholder med 210 landskampe.
Verdens nummer ni Australien spiller i Horsens på torsdag mod nummer 16 Danmark

Horsens: Australien er på træningstur verden rundt for at forberede sig til OL i Japan.

Danmark er en af de vigtigste sparringpartnere for Australien, der er nummer ni på verdensranglisten, mens Danmark er nummer 16.

Danmark er ikke med til OL, men har kvalificeret sig til EM-slutrunden, og Danmark kæmper også for at komme med til VM for første gang siden 2007.

Annonce

- Australien har et stærkt hold, men de har netop fået en svensk træner Toni Gustafson og har tabt 5-0 til Holland og 5-2 til Tyskland, fortæller Katrine Pedersen, tidligere assistent for landsholdet og rekordholder med 210 landskampe.

Katrine Pedersen stoppede sin karriere netop i Australien. Hun er ny cheftræner i AGF og tiltræder 1. juli.

- En af mine holdkammerater var med på landsholdet i Australien sidste gang, men er ikke med denne gang, siger hun. Australien nåede kvartfinalen i 2007, 2011 og 2015, men ved VM i 1995 slog vi dem med 5-0.

Australien skal også møde Sverige på vejen mod OL i Japan.

Det danske hold

Det danske landshold kommer i stærkeste opstilling.

Lene Christensen fra Kolding Q. er eneste spiller fra den hjemlige liga i startopstillingen.

Danmark ventes at spille 3-4-3 med Rikke Sevecke fra Everton, Simone Boye fra Bayern München og Katrine Veje fra Rosengaard i forsvaret.

På midtbanen spiller Nicoline Sørensen fra Everton, Sofie Junge fra Juventus, Sanne Troelsgaard fra Rosengård og Sofie Svava fra Wolfsburg.

I front har vi Nadia Nadim fra Paris St. Germain, verdensklassespilleren Pernille Harder fra Chelsea og Stine Larsen fra Aston Villa.

Der er afbud fra Signe Bruun fra PSG.

Nadia Nadim, der bor i sit hus i Uldum, når hun er hjemme i Danmark, er nybagt fransk mester med Paris St. Germain, men forlader den franske klub efter denne sæson. Hun spiller sin landskamp nr. 99 i Horsens og nr. 100 i Madrid i næste uge.

Signe Bruun er også nybagt fransk mester med PSG, der vandt sin første titel, Sofie Junge er italiensk mester endnu engang med Juventus, mens Pernille Harder er blevet engelsk mester med Chelsea.

Pernille Harder var også i Champions League-finalen, men tabte 4-0 til Barcelona.

Annonce

23 spillere

Landstræner Lars Søndergaard  har udtaget 23 spillere. Hele truppen er også med den 15. juni, når Danmark møder Spanien i Madrid.

Der er comeback til de tre Vålerenga-spillere Janni thomsen, Rikke Marie Madsen og Stine Ballisager, der ikke kunne være med sidst på grund af de norske coronaregler.

Desuden har Lars Søndergaard udtaget den kun 17-årige Kathrine Kühl, Kathrine Larsen, Luna Gevitz, Sara Holmgaard, Frederikke Thøgersen, Nanna Christiansen, Olivia Holdt og Caroline Møller.

Olivia Holdt, der er fra Fortuna Hjørring, er blevet kåret som årets profil i den danske liga. Hun er dog ikke med i Horsens, men meldte afbud mandag.

Der må kun lukkes 3000 tilskuere ind i Horsens på torsdag.

Annonce

VM-kvalifikation

Kvindelandsholdet i fodbold skal i kvalifikationen frem mod VM i Australien og New Zealand i 2023 spille mod Rusland, Bosnien-Hercegovina, Aserbajdsjan, Malta og Montenegro.

Det står klart efter lodtrækningen, der foregik i schweiziske Nyon.

Danmark var blandt de topseedede nationer. Pernille Harder og co. kunne dermed ikke trække en række af kontinentets fodboldstormagter.

Danmark kom i gruppe E, som var en af de grupper, der talte seks nationer.

Kvalifikationen skal spilles mellem september 2021 og september 2022. Vinderne af de ni grupper kvalificerer sig direkte til mesterskabet, mens andenpladsen skal spille play-offs i oktober 2022.

- Det er en fin lodtrækning, hvor Rusland er de værste, siger Lars Søndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Anden halvleg i gang: Danmark foran 1-0

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce