Annonce
112

Aula misbrugt til trusler mod Juelsminde Skole: - Vi betragter det som hackingsag

Sydøstjyllands Politi efterforsker en bombetrussel mod Juelsminde Skole: Arkivfoto: Martin Ravn
Mandagens misbrug af Aula til fremsættelse af trusler er fortsat mod Juelsminde Skole, oplyser Sydøstjyllands Politi. - Vi betragter det som en hackingsag og ikke en trusselsag, siger skoleleder.
Annonce

Juelsminde: 85 forældre, elever og lærere på Juelsminde Skole modtog sent tirsdag aften en trussel mod skolen via skoleintranettet Aula. Det fortæller skoleleder Karsten Damgaard, der tidligt onsdag morgen kontaktede politiet.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad truslen indeholdt, det er en sag for politiet, men det ser ud som om, en elev er blevet hacket, og derefter er beskeden blevet sendt til tilfældige modtagere. Vi opfatter derfor sagen som en hackingsag og ikke som en trusselsag, siger skoleleder Karsten Damgaard.

Han informerede både forældre og elever om sagen, så eleverne trygt kunne komme i skole tirsdag morgen.

- Vi kører en helt normal skoledag og har talt med eleverne og afdramatiseret sagen, forklarer Karsten Damgaard.

Annonce

Flere skoler fik trusler

Truslen vurderes af Sydøstjyllands Politi at være endnu én svarende til de, der blev sendt i Midt- og Vestjyllands Politikreds i går.

- Truslens ordlyd fremstår som afsendt af en elev, men efterforskningen rettes især mod afdækning af, om der er tale om samme gerningsmand og modus, som i de foregående tilfælde. Efterforskningen vil blive koordineret med andre politikredse, skiver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I følge DR modtog flere skoler i Midt- og Vestjylland mandag eftermiddag bombetrusler via Aula. Truslerne så ud som om, de kom fra elever, men i et tilfælde viste det sig, at eleven sandsynligvis er blevet hacket.

- Selv om det klart vurderes, at der ikke er grund til bekymring i forhold til ordlyden af beskederne, og selv om ramte skoler roligt fortsætter arbejdet, så tager politiet efterforskningen mod den eller de, der står bag meget alvorligt og opfordrer til, at aktiviteten ophører straks, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Af hensyn til efterforskningen har Sydøstjyllands Politi ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce