Annonce
Læserbrev

Audi-filialchef: Alle virksomheder står vidt forskellige steder i den grønne omstilling - det handler om at komme i gang

Jeg oplever desværre fra flere regionale erhvervsspillere og brancher, at hvis man ikke er ret langt med den grønne omstilling, så tør man heller ikke gå ud og slå på tromme. Det er en kæmpe fejl i min optik.

Læserbrev: Det er i denne måned 10 år siden, at vi i Kongens Kvarter åbnede det dengang største bilhus i Norden ved motorvejen i Fredericia.

Her 10 år efter ser vi os som en integreret del af byen, en meget synlig forretning fra A45, men mest af alt som en væsentlig del af de erhvervsdrivende i Fredericia Kommune.

Vi fik aldrig de naboer, som vi troede tilbage i 2009. Til gengæld har vi fået en kommune, som sætter klimamål langt ind i fremtiden.

Indrømmet: Vores branche er ikke den grønneste og kommer historisk måske fra noget af stik modsatte. Det ændrer dog ikke ved, at vi i Audi Fredericia, helt i tråd med arbejdet hos vores koncern globalt, er i gang med en større grøn omstilling.

Det være sig både i vores ansvar overfor vores lokalområde, vores tankegang, måden at drive forretning på og naturligvis også i udviklingen af bilerne, hvor langt flere modeller vil være elektriske i den nære fremtid.

Til vores nært forestående 10-års reception tager vi således heller ikke imod gaver, men i stedet pengedonationer, som går direkte til et nyt samarbejde med kommunen om klimarigtige initiativer i byen.

Det gør vi ikke for at forsøge at vaske os selv grønnere; det gør vi, fordi vi vil og skal den vej.

Mit stille opråb til alle virksomheder i regionen, ja, faktisk til hele landet, er, at man skal starte et sted, når det gælder den grønne omstilling - og for nogle er det at starte i et hjørne.

Jeg oplever desværre fra flere regionale erhvervsspillere og brancher, at hvis man ikke er ret langt med den grønne omstilling, så tør man heller ikke gå ud og slå på tromme.

Det er en kæmpe fejl i min optik.

Alle virksomheder står vidt forskellige steder i den grønne omstilling - det handler om at komme i gang.

"Fredericia for verdensmålene” er en overligger, som alle skal kunne spejle sig i, og ikke kun dem, der kan det fra dag ét.

Annonce
Kim Sørensen. Foto: Audi Fredericia
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Et lille skridt på vejen, men jeg venter stadig på den løsning, der giver nedslidte ret til at gå tidligere på pension

Læserbrev: Nej, det er slet ikke en genindførelse af efterlønnen. Og nej, det vil ikke gavne alle dem, der er slidt ned efter et langt liv på arbejdsmarkedet. Men seniorpension er et lille skridt på vejen mod en mere retfærdig pensionsalder, når det nu ikke kan være anderledes. Det var den forrige regering og dens flertal, der besluttede seniorpensionen til personer, der er højst seks år fra den gældende pensionsalder, har været på arbejdsmarkedet i 20-25 år og har en arbejdsevne på højest 15 timer om ugen. De vil kunne tildeles seniorpension og få den frem til folkepensionsalderen. Det har den socialdemokratiske regering tilsluttet sig, og selv om ATP, der skal stå for ordningen, ikke er klar før 2021, vil seniorpensionen træde i kraft fra nytår, det første år med kommunerne som sagsbehandlere. Det er fint nok, mens vi venter på den rigtige ordning. Den, der sikrer, at mennesker, der gennem et langt arbejdsliv med hård fysisk belastning eller under stærkt psykisk pres kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet i god ro og orden og med god samvittighed og penge på lommen, når de rammer muren. For hvad nu, hvis man lige nøjagtigt kan holde til at arbejde 16 timer om ugen? Skal man så som tømrer efter 40 år på arbejdsmarkedet lægge tunge tagplader på, når der er fire graders varme og regn og blæst? Skal man som sosu-assistent have fuld fart på rundt i hjemmeplejen og hjælpe ældre, måske handicappede medborgere med bad og anden personlig pleje? Skal man som slagteriarbejder kunne stå ved slagtebåndet fire timer om dagen eller et par dage om ugen? Jeg er ret sikker på, at så godt som alle mennesker vil arbejde, så længe de kan, og at nedsat tid og seniorjob kan være en god løsning for mange, der er nedslidte, men som ikke har lyst til at stoppe helt, og jeg håber, at seniorpensionen kan hjælpe mange ud af et arbejdsmarked, de ikke længere kan holde til. Men seniorpensionen er ikke en ret. Den er kun en mulighed, hvis den myndighed, der vurderer, finder det rimeligt. Jeg venter stadig på den løsning, der giver nedslidte ret til at gå tidligere på pension.

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce