Annonce
Læserbrev

Audi-filialchef: Alle virksomheder står vidt forskellige steder i den grønne omstilling - det handler om at komme i gang

Annonce

Læserbrev: Det er i denne måned 10 år siden, at vi i Kongens Kvarter åbnede det dengang største bilhus i Norden ved motorvejen i Fredericia.

Her 10 år efter ser vi os som en integreret del af byen, en meget synlig forretning fra A45, men mest af alt som en væsentlig del af de erhvervsdrivende i Fredericia Kommune.

Vi fik aldrig de naboer, som vi troede tilbage i 2009. Til gengæld har vi fået en kommune, som sætter klimamål langt ind i fremtiden.

Indrømmet: Vores branche er ikke den grønneste og kommer historisk måske fra noget af stik modsatte. Det ændrer dog ikke ved, at vi i Audi Fredericia, helt i tråd med arbejdet hos vores koncern globalt, er i gang med en større grøn omstilling.

Det være sig både i vores ansvar overfor vores lokalområde, vores tankegang, måden at drive forretning på og naturligvis også i udviklingen af bilerne, hvor langt flere modeller vil være elektriske i den nære fremtid.

Til vores nært forestående 10-års reception tager vi således heller ikke imod gaver, men i stedet pengedonationer, som går direkte til et nyt samarbejde med kommunen om klimarigtige initiativer i byen.

Det gør vi ikke for at forsøge at vaske os selv grønnere; det gør vi, fordi vi vil og skal den vej.

Mit stille opråb til alle virksomheder i regionen, ja, faktisk til hele landet, er, at man skal starte et sted, når det gælder den grønne omstilling - og for nogle er det at starte i et hjørne.

Jeg oplever desværre fra flere regionale erhvervsspillere og brancher, at hvis man ikke er ret langt med den grønne omstilling, så tør man heller ikke gå ud og slå på tromme.

Det er en kæmpe fejl i min optik.

Alle virksomheder står vidt forskellige steder i den grønne omstilling - det handler om at komme i gang.

"Fredericia for verdensmålene” er en overligger, som alle skal kunne spejle sig i, og ikke kun dem, der kan det fra dag ét.

Kim Sørensen. Foto: Audi Fredericia
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce