Annonce
Hedensted

Astrid måtte selv dreje nøglen om - nu vil hun hjælpe andre

Astrid Andersen valgte for to år siden at lukke sin skønhedsklinik i Hedensted for at være fuldtidsmor for sin syge søn. Arkivfoto: Morten Pape
Det gjorde ondt i hjertet, da Astrid Andersen for to år siden måtte afskedige fem ansatte og lukke sin skønhedsklinik i Hedensted. Derfor er hun opsat på at hjælpe andre lokale erhvervsdrivende, der har det svært lige nu.

Hedensted: - Jeg ved præcis, hvor ondt det gør, for jeg måtte selv lukke mit hjertebarn for to år siden.

Sådan siger 38-årige Astrid Andersen, der sammen med tre andre lokale kvinder har igangsat et projekt, der dels skal glæde de gamle på plejehjemmene, dels skal give en økonomisk håndsrækning til de trængte lokale butikker.

De fire kvinder samler penge ind via mobilepay til 351 påskepakker, der skal indkøbes lokalt.

- Den her tid er så utroligt hård for butikkerne, og vi skal helst ikke miste flere. Derfor er der brug for, at vi alle sammen støtter dem, siger Astrid Andersen.

Annonce

Tunge overvejelser

Det var ikke en udefrakommende begivenhed som coronakrisen, der gjorde, at hun selv måtte vinke farvel til sit livsprojekt i foråret 2018. Hun havde dengang fem ansatte i sin skønhedsklinik på Horsensvej og masser af faste kunder. Men hjemme i privaten var der blevet brug for hende.

- Min søn har en luftrørsygdom, der på det tidspunkt betød, at han skulle overvåges af sygeplejersker døgnet rundt. I en alder af halvandet havde han været på hospitalet med lungebetændelse 20 gange, og derfor havde han mere brug for sin mor end de fleste andre børn. Jeg var nødt til at prioritere, siger Astrid Andersen.

Hun er ikke i tvivl om, at hun traf den rigtige beslutning, da hun lukkede klinikken, men det gjorde ikke desto mindre ondt.

- Der var ikke nogen hjælpepakker eller andet dengang, så det var det eneste, jeg kunne gøre. Men det var med blødende hjerte. Nu har coronakrisen måske tvunget andre ud i lignende overvejelser, og så vil jeg bare gøre, hvad jeg kan for at hjælpe, siger Astrid Andersen.

Søn i bedring

Hendes søn har i løbet af de seneste par år fået det bedre, og udsigten er, at han med tiden vokser helt fra sin sygdom.

For Astrid Andersen betyder det, at hun så småt er begyndt at arbejde igen, med egen klinik en dag om ugen. Den har dog lige nu lukket, som det meste andet.

- Den har lukket, for det skal den, men det ville jeg have gjort uanset hvad. Min søn kan ikke tåle at blive smittet, så jeg kommer heller ikke selv uden for en dør for tiden, ikke engang bare for at købe ind, siger Astrid Andersen.

Hun har det generelt bedst, når hun har noget at lave.

- Derfor er det også dejligt at gå med et projekt, der kan skabe glæde hos nogle gamle medborgere, og som kan hjælpe lokale butikker, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce