Annonce
Sport

Astralis vil styrke brand og fanbase med opkøb i USA

Peter "Dupreeh" Rasmussen er en af stjernerne på Astralis' hold i computerspillet Counter-Strike. (Arkivfoto). Foto: Astralis Group/Free
Opkøbet af et amerikansk hold i spillet Rainbow Six og etableringen i USA skal booste Astralis som brand.

Fredag i sidste uge meddelte den danske e-sportsorganisation Astralis, at man havde opkøbt Disrupt Gamings hold i spillet Rainbow Six - et taktisk skydespil ligesom Counter-Strike er det.

Det bringer Astralis op på at have hold inden for fire forskellige computerspil - Counter-Strike, League of Legends, Fifa og altså Rainbow Six.

Men mere bemærkelsesværdigt, end at man tilføjer endnu et hold, er det, at man med opkøbet træder ind på det store amerikanske gamingmarked.

Annonce

I pressemeddelelsen om opkøbet udtalte grundlægger Jakob Lund Kristensen:

- Vi har længe ønsket at etablere os på det nordamerikanske marked, og efter at have fulgt Rainbow Six-ligaerne i Nordamerika og globalt er vi overbevist om, at det er et spil og en liga, der vil bidrage positivt til vores kommercielle aktiviteter.

Astralis havde sidste år et underskud på 14,5 millioner kroner, men e-sporten vokser fortsat, og skal man tro forventningerne til markedet de kommende år, kan man nok bedre forstå Astralis' fortsatte investeringer.

Ifølge mediet insiderintelligence.com vil e-sportsindustrien i år runde en indtjening på 1 milliard dollar. Og det forventes at stige til 1,8 milliarder dollar næste år.

Derfor er Astralis' indtræden i Rainbow Six næppe heller det sidste spil, man investerer i.

- Spillene skal have bevist holdbarhed over tid, der skal være en stor fan- eller spillerbase, og vi skal se en synergi med det, vi ellers engagerer os i. Så ja, det vil ske, men jeg kan ikke sige hvornår eller hvilke spil, siger Jakob Lund Kristensen.

Inden for e-sport er det nemlig ikke ualmindeligt, at et holds fans inden for eksempelvis Counter-Strike også opbygger interesse og tilhørsforhold til samme organisations hold inden for eksempelvis League of Legends.

Og som taktisk skydespil er det relativt let at trække linjer til Counter-Strike, hvor Astralis, trods nuværende formdyk, i flere år har været blandt verdens absolut bedste.

- Rainbow Six er et modent produkt, og vi tror enormt meget på både de muligheder, der ligger i ligarettighederne, licensprodukter og muligheder i Nordamerika samt den enorme eksponeringsværdi, den giver på partnersiden, forklarer Jakob Lund Kristensen.

Med det nye kontor i Las Vegas får Astralis' nye hold i Rainbow Six den geografiske tilstedeværelse, som kan booste udviklingen på det vigtige og økonomisk lukrative amerikanske marked.

Med et ben i både Europa og USA accelererer Astralis nu udviklingen på to af de største markeder, mens man også har et øje på det tredje af de store markeder.

- Vi følger de asiatiske markeder og udviklingen tæt, og jeg kan sagtens se os ekspandere mod øst på et tidspunkt, lyder det fra Jakob Lund Kristensen.

Foreløbig skal der lægges penge og kræfter i at etablere sig i Nordamerika, men Astralis-ejeren ser mange muligheder for fremtiden, hvis man forbliver tro mon visionen.

- Vores aktiviteter skal være omfavnende for gamere og fans og tage udgangspunkt i, at vi gør en positiv forskel, siger han.

- Det er, hvem vi er, og det er også her, vi ser et nærmest ubegrænset potentiale i en industri, der bare bliver ved med at vokse.

/ritzau/

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Erhverv

Nu kan der ikke bygges mere: Huscompagniet er færdig med 40 huse på svær udstykning

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Sundhedsordførere ser intet behov for restriktioner

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Annonce