Annonce
Østjylland

Arvidsson-gensyn i pokalkamp: Nyder tilværelsen nær strand og sport i Sæby

Morten Arvidsson var i en kort periode cheftræner i Hornbæk, inden han flyttede til Sæby i 2015. Arkivfoto: Lars Rasborg
Efter en årrække i Randers som håndboldtræner og elitechef ved Randers Kommune er Morten Arvidsson nu ansat i Aalborg og bosat i Sæby. Byen, hvor han føler sig bedst hjemme i Danmark, og hvor han som håndboldtræner for det lokale divisionshold får besøg af Randers HK i pokalturneringen torsdag aften.
Annonce

Randers: Morten Arvidssons navn er kendt i Randers.

Fra 1999 til 2004 agerede han succesfuld cheftræner i Randers HK, og efterfølgende endte han med at bestride posten som elitechef i Randers Kommune i knap otte år.

Han var bosat i Mariager. Nøje udvalgt nær vandet. Et kriterie, der også var gældende, da han rykkede til Sæby. 15 kilometer kystlinje syd fra Frederikshavn.

- Jeg har boet mange steder og været 10 år i udlandet, men det er i Sæby, at jeg føler mig mest hjemme i Danmark. Stranden og havet er mit bedste rum, og det kombinerer jeg med familieliv, trænergerningen og mit arbejde i Aalborg, fortæller Morten Arvidsson, der sidder i en stilling som koordinator for Idrætsmødet i Aalborg, som er et årligt event, der er fokuseret omkring idræt i alle mulige afskygninger.

Annonce

Alsidigt job

Morten Arvidsson blev skilt i 2015, og det fik ham til at søge mod Nordjylland. Tilbage til Sæby, som han flyttede til fra barndomsbyen Thisted i 1983.

- Jeg var træner i Lyngså lidt uden for Sæby i slutningen af 80’erne. Det var der, jeg gik fra at være en talentfuld træner til at blive en dygtig træner, fortæller Morten Arvidsson.


Jeg vil altid kigge på det, hvis en eliteklub kommer og tilbyder mig et cheftrænerjob, men det tror jeg ikke på. Den tid er ovre.

Morten Arvidsson, cheftræner i Sæby HK


Den tidligere toptræner har siddet i sit job i Aalborg siden februar sidste år, og han nyder rollen som tovholder for hele projektet.

Ansvaret for at koordinere, afvikle og udvikle det årlige event, der strækker sig over en uge, er på skuldrene af Arvidsson, der succesfyldt afholdt det første idrætsmøde sidste år med mere end 20.000 deltagere.

- Jeg er rigtig glad for den tilværelse, som jeg har i dag. Jeg nyder, at mit job har mange facetter i form af kontakt til alle aspekter af idrætslivet. Jeg er måske mest kendt for min tid som elitetræner, men jeg har også altid været ungdomstræner og involveret i bestyrelses- og foreningsliv, og jeg får lov til at arbejde med det hele, forklarer Morten Arvidsson.

Annonce

Udenlandsk tilbud

Selv trænergerningen har han stadig inde på livet.

Han træner sin ældste datter i Mariager, og torsdag aften tager han hul på sin fjerde sæson som cheftræner i Sæby HK, når 2. divisionsklubben møder Randers HK i pokalturneringen.

Kort om pokalkampen

6. runde

Sæby (2. division)Randers HK

Trupnyt: Alle i Randers HK's trup er klar til pokalkampen.

Cheftræner Niels Agesen om kampen:

- Selvfølgelig skal vi slå Sæby. Det må slet ikke være et tema. Vi har en træningskamp fredag mod EH Aalborg, som vi prioriterer i forhold til at få arbejdet med nogle ting, og derfor håber jeg, at vi sætter os på kampen i Sæby, og kører det sikkert hjem, lyder det fra cheftræneren.

I sin anden sæson førte han klubben i 1. division, men de er røget retur til 2. division.

Niveauet er langt fra den hylde, som han tidligere har befundet sig på. I Sverige, Norge og Tyskland. I Randers HK og SK Aarhus.

Lysten til at vende tilbage til toppen dukker op i ny og næ, men 56-årige Arvidsson tror ikke på, at karrieren igen går i den retning.

- Jeg vil altid kigge på det, hvis en eliteklub kommer og tilbyder mig et cheftrænerjob, men det tror jeg ikke på. Den tid er ovre, for man bliver hurtigt glemt, hvis man ikke holder sine relationer i miljøet ved lige.

- Det er to år siden, at jeg fik et tilbud fra et udenlandsk landshold, men jeg ønskede ikke at tage væk fra mine børn. Tiden i udlandet har jeg haft, siger Morten Arvidsson, der med sin tidligere kone Hilde har Sofie, Sara og Markus på henholdsvis 13, 16 og 19 år.

Hvis Morten Arvidsson igen skal på lønningslisten i en eliteklub, ser han sig selv i en udviklingsrolle, som kan kombineres med det nuværende job.

- Jeg synes selv, at jeg har været god til at udvikle den enkelte spiller, og det kan da være, at jeg kan komme til det igen. Jeg er glad for min rolle i Sæby, men hvis nogen spørger, udelukker jeg ikke noget på forhånd, siger Morten Arvidsson.

Annonce

En oplevelse

I første omgang handler det om gensynet med Randers HK i pokalturneringen. En kamp, der bliver hjemmeholdets første siden begyndelsen af marts.

I søndags vendte de hjem fra en træningstur i Norge, hvor corona-smittefaren aflyste tre planlagte træningskampe.

- Vi var taget derop for at komme til at se lidt bedre ud inden kampen mod Randers HK, så aflysningerne var en streg i regningen. Vi vil gerne gøre en god figur, og vi har da også bemærket, at Randers HK endnu ikke har vundet i opstarten, men vi tager det mest af alt som en oplevelse.

Pokalkampen spilles klokken 19.30 i Sæby Spektrum og kan følges live på amtsavisen.dk.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce