Annonce
HIC

Arnel Dedic fik store klø på sin gamle hjemmebane

Arnel Dedic, tidligere HIC-træner, var tilbage i Horsens som træner for Næstved, og han måtte lægge ryg til et nederlag. Foto: Charlotte Adsbøl.
Næstved og den tidligere HIC-træner var chanceløs mod HIC i Forum Horsens

Horsens: Arnel Dedic, den tidligere succestræner i HIC, var tilbage i Forum Horsens som træner for Næstved. Han har overtaget et hold, der er et niveau under det Horsens-hold, han førte til tops, og Næstved var da også chanceløs, selv om holdet er regerende bronzevindere i dansk basketball og stadig gerne vil være nummer tre på den danske rangliste.

Næstved har dog tabt til Randers og Svendborg i denne sæson og kan få svært ved at fastholde sin position i top-3.

HIC vandt kampen med 97-67 efter 44-31 ved pausen foran 879 tilskuere.

- Det var underligt. Det føltes, som om jeg aldrig havde været i Horsens, og jeg har trods alt været her i 13 år. Ingen buh-råb. Kun en kort snak med et par stykker fra byen, ikke fra klubben, sagde Arnel Dedic.

Han følte sig ikke velkommen i sin gamle hjemby, og han er bitter på klubben efter sit farvel efter sin batalje med Brandon Tabb.

- Jeg er stolt over det, jeg har opnået i Horsens, og jeg har Horsens i mit hjerte, men sådan er det professionelle liv, sagde Arnel Dedic.

Vedran Borovcanin var ikke enig.

- Arnel er min ven. Han vil være min ven hele livet. Han har været min træner i seks år, og han vil altid være velkommen hjemme hos mig, sagde Vedran Borovcanin.

HIC åbnede kampen med usikkert spil og tekniske fejl, men der gik ikke lang tid, før Roberto Gallinat havde fået sat skik på sit hold sammen med scoringssikre Vedran Borovcanin.

HIC satte sig i førersædet, og et par hurtige reaktioner af træner Finnur Stefansson ændrede kampen totalt.

Favoritterne fra HIC fik styr på både forsvar og angreb, og der var et par spektakulære scoringer.

Dertil kom lidt dramatik, da Roberto Gallinat og Carlos Mateo var ved at ryge i totterne på hinanden. Det blev dog forhindret af snarrådige holdkammerater. Også HIC's anden amerikaner Brandon Gilbeck var involveret i balladen.

Spændende hos HIC var amerikaneren Otis Levingston, der har overtaget rollen efter Brandon Tabb, og han ligner en kloning af Tabb.

HIC sluttede første quarter overbevisende med en føring på 23-18.

Næstved kom med et homogent hold, men uden de store profiler. Den bedste Uchechi Ofoegbu, nigeriansk-amerikanker, sad ude med en knæskade.

HIC var fysisk bedst, og holdets styrke i forsvaret var den afgørende forskel på de to hold.

Der var god bevægelse på HIC-holdet, der styrede tempoet, og teknisk var HIC også et niveau bedre end Næstved.

Allerede ved pausen lignede det en afgørende forskel med en HIC-føring på 44-31.

Annonce

De trak læsset

Syv spillere trak læsset hos HIC:

Roberto Gallinat, Otis Livingston og Brandon Gilbeck, de tre amerikanere, Vedran Borovcanin, Frederik Rungby, Bakir Serdarevic og Stefan Savic.

I starten af tredje periode øgede HIC sin føring til mere end 20 points, og spændingen forsvandt.

Arnel Dedic stod med den ene hånd i lommen og var handlingslammet.

HIC afsluttede tredje quarter med en føring på 70-50.

I fjerde periode satte HIC kronen på værket med nogle flotte tre-points-scoringer, bl.a. fra Bakir Serdarevic.

Kampens bedste skytte var Vedran Borovcanin, der er genganger fra de foregående år, og som er kommet fint ud af starthullerne i den nye sæson. Han blev valgt som kampens bedste spiller.

Roberto Gallinat med Jimmi Hendrix-frisure var den bedste af de nye i HIC-lejren, men også Otis Livingston er en rigtig publikumssspiller.

HIC-Næstved 97-67 (44-31)

Basketligaen

Points for HIC:

Vedran Borovcanin 20, Roberto Gallinat 18, Stefan Savic 12, Bakir Serdarevic 11, Otis Livingston 11, Lasse Elbæk 7, Brandon Gilbeck 5, Boris Vukicevic 3.

Points for Næstved:

Evan Fitzner 19, Carlos Mateo 19, Rob Marberry 9, Alexander Nedic 8, Miki Novovic 6, Jahmal Jones 2, Christian Terrel 2, Zarko Jukic 2.

Tilskuere: 879

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce