Annonce
Horsens

Armen vrides om på ryggen: Skattestigning eller kaos?

Anni Jakobsen. Foto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: Horsens Kommune skal ifølge den nye udligningsreform finde 30 mio. kr., og i den forbindelse vil man hæve skatten med 0,2 procentpoint.

Hvis ikke skattestigningen vedtages - må man forstå på Peter Sørensens læserbrev 14. juli

- vil det gå ud over børn, de handicappede og de gamle. Man kan allerede mærke, at armen bliver vredet om på ryggen.

Horsens Kommune er en kæmpe maskine, der hvert år har et budget på over 5,5 mia. kr., og det virker ret utroligt, at der ikke skulle være andre muligheder for at finde de 30 mio. (= 0,5 procent) i hele budgettet end hos netop de tre befolkningsgrupper, som har allermest brug for vores hjælp.

Herregud, det er kun en 50’er mere om måneden. Måske, men det er en opkrævning, der rammer alle skatteborgere i kommunen; også pensionisten, lavindkomstgrupperne, den arbejdsløse, den selvstændige, der har mistet indtægter under corona-krisen, og mange flere, der i forvejen har et stramt budget.

Må jeg minde om, at man for ikke længe siden gav transportvirksomheden DSV en rabat på 10 mio. kr. alene for byggegrunden i Lund. En rabat, der ifølge Peter Sørensen, er helt normal.

Det bliver interessant at følge forhandlingerne. Flertallet er allerede hjemme, og man skal være noget af en hård nitte, hvis man tør sige nej til den økonomiske robusthed og tryghed, som åbenbart følger af stigningen, og dermed åbner op for massefyringer og forringelser for kommunens svageste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce