Annonce
Odder

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Arkæolog og museumsinspektør ved Nationalmuseet Jeanette Varberg holder foredrag om vikingetiden. Pressefoto
Annonce

Odder: "Viking - Ran, ild og sværd" er titlen på en bestsellerbog af Jeanette Varberg, museumsinspektør ved Nationalmuseet og arkæolog.

1. oktober besøger hun Odder Gymnasium, hvorfra hun vil tage deltagerne med på en rejse gennem Danmarkshistoriens mest fascinerende periode - vikingetiden.

På baggrund af sit arbejde med bestseller-bogen "Viking - Ran, ild og sværd" (2019) fortæller Jeanette Varberg om 800 års historie fra Romerrigets fald til det første korstog.

Forbi datidens slagmarker, plyndringer og magtkampe og de store konger, der samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender i dag.

Gæsterne får svar på, hvilken rolle kvinderne spiller i historien, hvad de blodige krigere lavede, når ikke de plyndrede og myrdede, hvilken betydning Vikingetiden har for vores nutid og meget mere.

Jeanette Varberg har modtaget Danmarks Radios store formidlingspris Rosenkjærprisen, Blixenprisen og Weekendavisens Litteraturpris for sine bøger.

Foredraget finder sted torsdag 1. oktober klokken 19 på Odder Gymnasium, og billetter kan købes på www.odderbilletten.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce