Annonce
Læserbrev

Arbejdsmarkedet: Den lille egoisme truer velfærden

Måske kommer der pludselig dårlige tider, uheld eller lavkonjunktur, som smider medlemmer af ”de attraktive grupper” ud i arbejdsløshed. Hvad sker der så?
Annonce

Læserbrev: Nu vil Arbejdsløshedskassen for selvstændige erhvervsdrivende (ASE) kræse for dem, som sjældent har problemer, ved at give dem bedre vilkår end andre. I et nyt tilbud, som blev lanceret for få dage siden, tilbyder ASE en arbejdsløshedsforsikring, som giver en bedre dækning og stiller færre krav til den enkelte. Problemet er, at det kun er grupper, der i forvejen har lav ledighed, som får tilbuddet.

ASE taler til den lille egoisme for at vinde markedsandele og vil lade andre betale prisen. Dem, som tog ”den forkerte” uddannelse med højere ledighed. Dem, som uden egen skyld bliver opsagt på grund af dårlig ledelse, strukturelle ændringer eller lignende. Dem, der ikke er som egoisterne.

Det er en meget kortsigtet handlemåde. Ikke blot underminerer det den danske model ved ikke at bidrage til vores kollektive system, men deltagerne spiller desuden hasard med deres egen fremtid. For hvem ved, hvor længe man kan leve på solsiden? Måske kommer der pludselig dårlige tider, uheld eller lavkonjunktur, som smider medlemmer af ”de attraktive grupper” ud i arbejdsløshed. Hvad sker der så?

Fordelen ved det nuværende system er, at det gælder for alle, ligesom brandforsikringen. Alle betaler en smule, så de få, der bliver ramt, ikke lider for meget. Jeg synes, at det nuværende dagpengesystem giver en alt for dårlig dækning, ja, men lad os løse den opgave i fællesskab i stedet for at vælge egoismens vej. I HK har vi som flere andre fagforeninger valgt at give nogle medlemmer mulighed for at supplere dagpengene med en lønforsikring, og den er ligeså solidarisk som dagpengene.

Ole Kjær.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce