Annonce
Horsens

Arbejde med ringvej er i gang: Nu lukkes sidegader til Langmarksvej

Horsens Kommune er gået i gang med at lukke den første af de 13 sideveje til Langmarksvej, som skal spærres for gennemkørsel, når vejen skal opgraderes til ringvej. Foto: Mads Dalegaard
Horsens Kommune er gået i gang med arbejdet, der skal opgradere Langmarksvej til en nordlig ringvej. I første omgang lukkes sidevejene på vejens sydlige side, så trafikken kan flyde bedre.

Horsens: Arbejdet med at lukke de sydlige sideveje til Langmarksvej er nu gået i gang som første led i at opgradere Langmarksvej til en nordlig ringvej.

Det bekræfter afdelingschef i Horsens Kommune affald og trafik, Allan Lyng Hansen.

- Vi er gået i gang med at lukke sidevejene. Det er permanente lukninger, vi arbejder på, og arbejdet er i fuld gang, siger han.

Det er dog ikke alle sidevejene, der bliver lukket med det samme. I første omgang gælder det tre af vejene. Kommunen er i denne uge gået i gang på Haurowitzvej og umiddelbart efter følger to andre veje efter.

- Det er veje, der er klar til lukning. Der er lavet aftaler med beboerne, så der er ikke noget, der forhindrer, at vi lukker de veje nu. De øvrige sideveje følger efter, så snart der er lavet aftaler med de beboere, der skal afgive noget jord til vendepladser for enden af de lukkede veje. Det er noget, kommunens juridiske afdeling arbejder hårdt på at få på plads, siger Allan Lyng Hansen, som forventer, at alle sideveje bliver lukket i løbet af foråret.

Annonce

De øvrige sideveje følger efter, så snart der er lavet aftaler med de beboere, der skal afgive noget jord til vendepladser for enden af de lukkede veje. Det er noget, kommunens juridiske afdeling arbejder hårdt på at få på plads.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef, Horsens Kommune

Stop for midtbytrafik

Tilbage i 2017 vedtog Horsens Byråd Trafikplan 2030, der har som mål at undgå, at vejene i Horsens sander til i trafik. Og netop opgraderingen af Langmarksvej er en vigtig brik i den plan. Vejen skal nemlig gøre turen fra f.eks. Stensballe til motorvejen nemmere og sætte en stopper for, at bilisterne vælger at køre igennem midtbyen, når de skal på tværs af byen.

- Kort fortalt handler det om at sikre, at kun de, der har et ærinde i midtbyen, kører derind. Resten skal vi meget gerne have ledt udenom. Bl.a. vil vi meget gerne have trafikmængden på Nørregade ned, sagde Allan Lyng Hansen til avisen, da ringvejsplanerne i november 2018 blev præsenteret.

Siden har planerne været behandlet politisk. Bl.a. beslutningen om kun at lade Bøghsgade være åben for gennemkørende trafik mellem Sundvej og Langmarksvej har været debatteret voldsomt blandt beboere i området.

13 veje skal lukkes

I forbindelse med vejlukningerne er der blevet etableret vendepladser, som skal give plads til, at biler ikke skal bakke på de smalle villaveje. Det gælder bl.a. også de renovationsbiler, der skal servicere området. Vendepladserne betyder, at nogle beboere i området mister dele af deres forhaver. Og netop den udsigt skabte ret stor utilfredshed hos flere beboere i området, da planerne var i nabohøring. Formanden for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V) har dog understreget, at det ikke er en mulighed at lade være med at lave vendepladserne. Så vil politiet nemlig ikke nikke ja til at lukke sidevejene for gennemkørende trafik. Han har også tidligere i avisen understreget, at kommunen forsøger at tage så få kvadratmeter af grundejernes haver, som det overhovedet er muligt. Og det er altså de forhandlinger, kommunen lige nu er i gang med på de sideveje, der endnu ikke er blevet lukket. I alt skal 13 sideveje lukkes for gennemkørsel ved Langmarksvej. Ifølge planen skal ringvejsprojektet med vejlukninger, tilslutningsanlæg og en opgradering af så den kan kunne rumme den forventede øgede trafikmængde, være helt klar i 2022.

Haurowitzvej er den første sidevej til Langmarksvej, der nu bliver lukket i forbindelse med opgraderingen af Langmarksvej til ringvej. I løbet af foråret følger en stribe andre veje efter. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiros: Odder står sammen om at holde afstand

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live - Flere medier: Statsministeren vil præsentere de første skridt til en genåbning

Annonce