Annonce
Horsens

Arbejde med ringvej er i gang: Nu lukkes sidegader til Langmarksvej

Horsens Kommune er gået i gang med at lukke den første af de 13 sideveje til Langmarksvej, som skal spærres for gennemkørsel, når vejen skal opgraderes til ringvej. Foto: Mads Dalegaard
Horsens Kommune er gået i gang med arbejdet, der skal opgradere Langmarksvej til en nordlig ringvej. I første omgang lukkes sidevejene på vejens sydlige side, så trafikken kan flyde bedre.
Annonce

Horsens: Arbejdet med at lukke de sydlige sideveje til Langmarksvej er nu gået i gang som første led i at opgradere Langmarksvej til en nordlig ringvej.

Det bekræfter afdelingschef i Horsens Kommune affald og trafik, Allan Lyng Hansen.

- Vi er gået i gang med at lukke sidevejene. Det er permanente lukninger, vi arbejder på, og arbejdet er i fuld gang, siger han.

Det er dog ikke alle sidevejene, der bliver lukket med det samme. I første omgang gælder det tre af vejene. Kommunen er i denne uge gået i gang på Haurowitzvej og umiddelbart efter følger to andre veje efter.

- Det er veje, der er klar til lukning. Der er lavet aftaler med beboerne, så der er ikke noget, der forhindrer, at vi lukker de veje nu. De øvrige sideveje følger efter, så snart der er lavet aftaler med de beboere, der skal afgive noget jord til vendepladser for enden af de lukkede veje. Det er noget, kommunens juridiske afdeling arbejder hårdt på at få på plads, siger Allan Lyng Hansen, som forventer, at alle sideveje bliver lukket i løbet af foråret.

De øvrige sideveje følger efter, så snart der er lavet aftaler med de beboere, der skal afgive noget jord til vendepladser for enden af de lukkede veje. Det er noget, kommunens juridiske afdeling arbejder hårdt på at få på plads.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef, Horsens Kommune

Annonce

Stop for midtbytrafik

Tilbage i 2017 vedtog Horsens Byråd Trafikplan 2030, der har som mål at undgå, at vejene i Horsens sander til i trafik. Og netop opgraderingen af Langmarksvej er en vigtig brik i den plan. Vejen skal nemlig gøre turen fra f.eks. Stensballe til motorvejen nemmere og sætte en stopper for, at bilisterne vælger at køre igennem midtbyen, når de skal på tværs af byen.

- Kort fortalt handler det om at sikre, at kun de, der har et ærinde i midtbyen, kører derind. Resten skal vi meget gerne have ledt udenom. Bl.a. vil vi meget gerne have trafikmængden på Nørregade ned, sagde Allan Lyng Hansen til avisen, da ringvejsplanerne i november 2018 blev præsenteret.

Siden har planerne været behandlet politisk. Bl.a. beslutningen om kun at lade Bøghsgade være åben for gennemkørende trafik mellem Sundvej og Langmarksvej har været debatteret voldsomt blandt beboere i området.

Annonce

13 veje skal lukkes

I forbindelse med vejlukningerne er der blevet etableret vendepladser, som skal give plads til, at biler ikke skal bakke på de smalle villaveje. Det gælder bl.a. også de renovationsbiler, der skal servicere området. Vendepladserne betyder, at nogle beboere i området mister dele af deres forhaver. Og netop den udsigt skabte ret stor utilfredshed hos flere beboere i området, da planerne var i nabohøring. Formanden for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V) har dog understreget, at det ikke er en mulighed at lade være med at lave vendepladserne. Så vil politiet nemlig ikke nikke ja til at lukke sidevejene for gennemkørende trafik. Han har også tidligere i avisen understreget, at kommunen forsøger at tage så få kvadratmeter af grundejernes haver, som det overhovedet er muligt. Og det er altså de forhandlinger, kommunen lige nu er i gang med på de sideveje, der endnu ikke er blevet lukket. I alt skal 13 sideveje lukkes for gennemkørsel ved Langmarksvej. Ifølge planen skal ringvejsprojektet med vejlukninger, tilslutningsanlæg og en opgradering af så den kan kunne rumme den forventede øgede trafikmængde, være helt klar i 2022.

Haurowitzvej er den første sidevej til Langmarksvej, der nu bliver lukket i forbindelse med opgraderingen af Langmarksvej til ringvej. I løbet af foråret følger en stribe andre veje efter. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce