Annonce
Erhverv

Appel til minister: Hjælp med at skaffe kvalificeret arbejdskraft

Vækst- og erhvervsminister Henrik Sass Larsen måtte lytte til bekymringern. Foto: Angelina Owino
odder - Der var en klar appel til vækst- og erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S), da han fredag besøgte Staermose Industry i Odder. Det skal være nemmere at få god kvalificeret arbejdskraft.

- Vor største udfordring er at skaffe folk, der er i stand til at indgå i vor produktion, og det skal være til en fornuftig løn. Sådan sagde Jesper Stærmose, der har grundlagt virksomheden og som leder den sammen med sin søn John.

- Erhvervsskolerne er ikke gode nok. Der bliver ikke uddannet tilstrækkeligt mange folk, der har de nødvendige kvalifikationer. Det er et stort problem. Vi har behov for folk, der med Niels Hausgaards ord er "meget praktisk begavede", sagde Jesper Stærmose og rettede spørgsmålet til Henrik Sass Larsen om, hvad regeringen havde tænkt sig at gøre ved det.
John Stærmose, der er medejer af firmaet, lytter til de to politekkere. Foto: Angelina Owino

Invitation til minister

Ministeren var inviteret på besøg af Venstres folketingsmedlem Kim Andersen og den lokale Venstreforening for at kunne møde, hvad de kalder, produktionsdanmark.

- Jeg er glad for at møde danske produktionsvirkomheder og høre, hvad de skal bruge for at kunne skabe vækst og arbejdspladser. Det er bekymrende, at høre om problemerne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft og kritikken af erhvervsskolerne. Men vi har lavet en lov, der skal forbedre erhvervsskolerne og bl.a. sikre at alle, der kommer ind, også kan gennemføre en uddannelse. Vi satser også på efteruddannelse, så de ledige kan tage de job, men det er tilsyneladende meget sværere, end man havde regnet med, sagde Henrik Sass Larsen.

Sammen med Kim Andersen blev han vist rundt på virksomheden, der beskæftiger 42 og er i stadig vækst. Efter rundvisningen var der et lille møde, hvor der kunne stilles spørgsmål til de to politikere, der også hver kom med et lille oplæg om erhvervspolitik.

Jesper Stærmose forklarede til avisen, at man har ansat to fra Polen for at få fyldt ledige stillinger.
henrik sass larsen er paa besoeg i odder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Annonce