Annonce
Kommentar

Appel fra chefredaktøren: Støt de lokale butikker og madsteder

Jeg opfordrer til, at vi handler lokalt og så normalt, som det er muligt i en unormal tid. Og at vi gør det, fordi vi vil det bedste for vores lokalsamfund.

Overvej, hvordan du bedst muligt kan hjælpe lokale handlende, restauranter, cafeer osv., så de også er her, når vi er igennem corona-krisen. F.eks. ved at købe gavekort eller takeaway.
Annonce

Kære læsere

Usædvanlige tider kræver usædvanlige handlinger. Og de kræver også, at vi står sammen.

Derfor har jeg en helt særlig appel til dig om at støtte de lokale butikker, madsteder og erhvervsliv.

Som regeringen og Folketingets store pakker afslører, har erhvervsdrivende i den grad brug for hjælp i takt med, at flere og flere må lukke døren for kundebesøg og gæster.

Jeg gætter på, at du som jeg håber, at vi stadig kan handle i de lokale butikker, drikke en velskænket fadøl i solen eller bestille bord på en hyggelig restaurant, når coronakrisen er ovre.

Skal det lykkes, har butikker og madsteder brug for vores hjælp.

Vi kan ikke gå ud at spise her og nu, og jeg vil slet ikke opfordre dig til overtræde de nye regler om, hvor mange man må være forsamlet. Men der er andre måder at støtte på.

Du kan overraske din ægtefælle med et gavekort til en tøjbutik eller et gavekort til en restaurant, som I vil besøge engang til efteråret. At ideen er god, understreges tydeligt af de 2000 gavekort, en lokal restaurant solgte på bare 12 timer i denne uge.

Konfirmationerne er netop blevet udskudt, men hvad vil til den tid være mere oplagt end at give gavekort til lokale butikker til konfirmanden? Og du kan jo godt købe dem nu.

Tjek eksempelvis din lokale tøjbutik på nettet og få forårsgarderoben på plads. Handl for alt i verden på en sikker måde, der respekterer myndighedernes anbefalinger om at undgå fysisk kontakt og dermed smittespredning.

Jeg beder dig ikke om at gå amok i forbrug. Jeg opfordrer til, at vi handler lokalt og så normalt, som det er muligt i en unormal tid. Og at vi gør det, fordi vi vil det bedste for vores lokalsamfund.

Du kan på hsfo.dk finde lister over butikker, der har åbne. Og over butikker, som er lukket, men stadig har åbent i webshoppen eller leverer ud.

Og du kan også finde lister over alle de mange madsteder, som tilbyder takeaway her i området. En god idé en aften som i aften - efter en usædvanlig uge, hvor du måske trænger til lidt forkælelse.

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce