Annonce
Odder

Antallet af tilflyttere er for lavt i Odder

11-årige Alpha var en af de ambassadører, som tirsdag gav deres bud på, hvorfor det er så godt at bo i Odder Kommune. Foto: Odder Kommune

Væksten er stadig for lille, hvis kommunen skal nå målet om 25.000 borgere i 2025.

Odder: Selv om Odder er "ret ok", går det stadig for langsomt med at få lokket nye borgere til kommunen. Men politikerne har på ingen måde opgivet.

Det fortæller borgmester Uffe Jensen (V), som sammen med resten af økonomiudvalget lægger op til, at der på mandagens byrådsmøde frigives 300.000 kr. til den videre markedsføring af kommunen.

Kommunen har ellers siden 2014 brugt en mio. kr. på at føre sin bosætningsstrategi ud i livet. Det har bl.a. resulteret i sloganet "Odder er ret ok" samt etablering af et hold ambassadører, som ved enhver given lejlighed fortæller om glæden ved at bo i kommunen samt i øget annoncering.

- Jeg vil ikke sige, at noget har slået fejl. Problemet er, at tilflytningen går for langsomt, hvis vi skal leve op til vores egne mål om 25.000 borgere i 2025, siger Uffe Jensen og henviser til antallet af borgere ved årsskiftet.

Da boede der 22.331 borgere i kommunen, og det er en stigning på kun 200 om året siden 2014.

Fortsætter væksten i det tempo, vil man først være oppe på 25.000 borgere i 2030.

Annonce

Min fornemmelse er, at tilflyttere generelt er tilfredse med at bo i kommunen. Men der måtte da gerne komme nogle flere.

 

Unge familier

Antallet af tilflyttere er for lavt i OdderUffe Jensen mener, at der trods de alt for lave tal er god grund til at glæde sig.

Andre tal viser nemlig, at der i 2016 flyttede 1226 nye borgere til kommunen, mens 1026 altså flyttede væk.

- Cirka halvdelen af de nye tilflyttere er børnefamilier fra primært Aarhus Kommune. Det giver helt sikkert nyt liv til egnen, siger borgmesteren, der også har noteret sig, at der i 2016 blev solgt flere end 50 nye byggegrunde.

- Endelig glæder jeg mig over, at vi på årets første to måneder fik 62 nye borgere. Sådan må det gerne fortsætte resten af året, siger han.

Netop de unge familier var stærkt repræsenteret, da Odder Kommune tirsdag havde inviteret nye borgere til velkomstmøde på Odder Bibliotek.

Her deltog 50-60 tilflyttere i et uformelt informationsmøde, hvor både borgmesteren, repræsentanter for skoler og fritidslivet samt flere ambassadører fortalte om kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce