Annonce
Erhverv

Antallet af Siemens-fyringer i Brande landede under 100

Fyringsrunden hos Siemens Gamesa i Brande blev ikke så omfattende som frygtet. Arkivfoto
Blandt andet overflytninger og frivillige aftaler har været med til at nedbringe antallet af fyringer fra 350 til under 100.

Brande: Torsdag 24. oktober var udnævnt til "store prikkedag" hos vindmølleproducenten Siemens Gamesa i Brande. Virksomheden havde på forhånd lagt op til, at omkring 350 ansatte skulle afskediges. Men da det kom til stykket, blev antallet af afskedigelser langt mindre.

- Det samlede antal opsigelser for Brande og Herning, der er meddelt i uge 43, berører lige under 100 medarbejdere. Langt størstedelen af de opsagte medarbejdere er timelønnede medarbejdere samt funktionærer tilknyttet produktionen, oplyser Frederikke Tømmergaard, der er kommunikationschef hos Siemens Gamesa Renewable Energy i Danmark.

- Reduktionen i antallet af opsigelser i forhold til tidligere udmeldinger skyldes, at det har været muligt at nedbringe antallet af opsigelser blandt andet ved frivillige aftaler om brug af efteruddannelse samt tilbud om overflytning til andre ledige stillinger i selskabet. Dertil kommer, at cirka 85 medarbejdere er blevet varslet, at de må forventes at blive opsagt inden udgangen af september 2020 i takt med, at de planlagte produktionsordrer løbende færdiggøres, oplyser kommunikationschefen videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Så kom festivalen i gang: Peter Sommer leverede sommerstemning - og fik dyt til tak

Annonce