Annonce
Hedensted

Antallet af corona-smittede stiger: Hedensted er kommet på kritisk liste

10 mennesker i Hedensted Kommune har i løbet af den seneste uge fået positive test-svar på Covid-19. Det placerer kommunen på den bekymringsliste, som også Horsens og Vejle er på. Foto: Mads Dalegaard
10 borgere er smittet med corona i Hedensted Kommune, som dermed er kommet med på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste. Kommuneledelsen er på vej med en plan for, hvordan situationen skal håndteres.
Annonce

Hedensted: Corona-smitten er godt i gang med sin anden bølge i Danmark, og lørdag er Hedensted Kommune også kommet på listen over de områder, der skal holdes skarpt øje med.

De nyeste tal viser, at der i løbet af den seneste uge er 10 nye corona-smittede i Hedensted, og det betyder, at der er 21,4 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Når en kommunes såkaldte incidenstal overstiger 20 smittede borgere, kommer den med på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste, og her gør Hedensted altså nu Horsens og Vejle selskab.

Annonce

Plan på vej

Selvom det først er i weekenden, Hedensted Kommune har nået bekymringsniveauet, er kommuneledelsen godt i gang med at udarbejde en plan for, hvordan man skal håndtere smitten.

Flere chefer mødtes torsdag for at lave en handlingsplan, der blandt andet skal sætte retningslinjerne for, hvad den enkelte arbejdsplads skal gøre, hvis en medarbejder konstateres smittet.

Mødet blev aftalt, efter specialskolen i Skjold tidligere på ugen måtte sende alle elever og medarbejdere hjem i tre dage, da en medarbejder var blevet testet positiv.

Samtidig var også en medarbejder på et bofællesskab i Uldum testet positiv, og her blev der midlertidigt lukket for besøg.

Hedensted Kommune har endnu ikke lavet yderligere generelle tiltag for at begrænse smitten, men det kan komme på tale, hvis den fortsætter med at stige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce