Annonce
Odder

Antallet af børn med angst er tredoblet

Flere børn har fået angst, viser tal fra Datasundhedsstyrelsen. Arkivfoto

Eksperter er uenige om tallet er steget eller det bare er blevet mere synligt og dermed lettere af opdage.

Annonce

Odder: De seneste 10 år har flere børn og unge fået diagnosen angst eller depression. Det skriver Politiken på baggrund af en ny rapport fra Sundhedsdatastyrelsen.

Antallet af børn og unge med diagnosen angst eller depression er steget fra 2354 til 7189. Det svarer til en tredobling.

Helge Toksvig Bjerre er formand for organisationen Sind Ungdom.

Han siger til Politiken, at tallene viser, at flere børn og unge har fået det dårligt de seneste 10 år. Han mener også, at lægerne er blevet bedre til at diagnosticere.

Hos Børns Vilkår modtager Børnetelefonen ca. 42.000 opkald fra børn om året. Børnetelefonen er et rådgivningstilbud, hvor børn anonymt kan få hjælp af frivillige voksne rådgivere.

En tredjedel af alle opkald til Børnetelefonen i 2017 var fra børn, som har angst eller andre psykiske problemer. Det svarer til 38 opkald om dagen.

Mens Helle Tilburg Johnsen, der er vicedirektør hos Børn Vilkår, forklarer tallene til DR som et udtryk for, at mange børn ikke har det godt, så mener Pia Jeppesen, der er overlæge i børne- og ungdomspsykiatri ikke, at flere børn lider af psykiske problemer.

- Jeg vil ikke afvise det, men vi ved fra befolkningsundersøgelser i hele verden, at forekomsten af psykiske sygdomme stort set er uændret, siger hun til DR.

Hun siger, at flere børn ringer ind, fordi det er blevet nemmere at bede om hjælp, og psykiske problemer er blevet mindre tabuiseret.

Annonce

Ikke kun psykisk syg angst

Susan Munk, der er AKT-koordinator på Parkvejens Skole, hvor man blandt andet forsøger at hjælpe børn med angst eller ængstelig adfærd, er enig i begge konklusioner.

- Jeg tror, det er rigtigt, at der ikke er flere med den psykiske diagnose angst, men der er ret meget mere ængstelig adfærd end tidligere, siger Susan Munk.

Hun taler i denne sammenhæng primært om børn, der går i "normal"-klasser, og hvor angst eller ængstelse er den primære årsag til barnets udfordringer med eksempelvis at komme i skole.

Modsat børn i specialklasser med eksempelvis en autismediagnose, hvor angst ofte kan være en ekstra udfordring.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce