Annonce
Horsens

Ansatte på Hamlet Protein nedlægger arbejdet igen: Sagen kan ende i Arbejdsretten denne weekend

Bliver afgørelsen i Arbejdsretten, at de ansatte skal møde ind igen, vil bøden for ikke at gøre det ifølge Henrik Fausing være på cirka 56 kroner i timen den første dag og efterfølgende 86 kroner. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Utilfredsstillende vagtplaner har fået en gruppe ansatte på Hamlet Protein til for anden gang på to måneder at nedlægge arbejdet. Hvis de ikke genoptager arbejdet, kan sagen ende i Arbejdsretten.
Annonce

Horsens: 12 ansatte på fodervirksomheden Hamlet Protein på Saturnvej i Horsens har igen nedlagt arbejdet.

Det oplyser Henrik Fausing, der er afdelingsformand for Dansk Metal Horsens.

Nedlæggelsen startede torsdag klokken 18 og forløber indtil videre frem til søndag samme tid, hvor medarbejderne vil mødes og tage stilling til det videre forløb. Hvis de når så langt.


Jeg tager afstand fra overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, men jeg mener også, at ledelsen (på Hamlet Protein, red.) må til at udvise noget moderne ledelse.

Henrik Fausing, afdelingsformand for Dansk Metal Horsens


Henrik Fausing fortæller, at sagen vil blive taget op på et digitalt møde fredag mellem Dansk Metal og Centralorganisationen af Industriansatte i Danmark.

- Mit bedste bud er, at de ansatte bliver bedt om at gå i arbejde ved næste vagtskifte, som vil være fredag klokken 18, siger afdelingsformanden, der forventer, at sagen ender i Arbejdsretten allerede i løbet af weekenden, hvis de ansatte ikke genoptager arbejdet.

Annonce

Ikke første gang

Sagen med de 12 ansatte begyndte ved udgangen af august, da den daværende tillidsmand blev fyret, og de ansattes lokalaftaler blev opsagt. Her nedlagde de 12 ansatte også arbejdet i cirka et døgn, inden de nåede til enighed med virksomhedens ledelse.

- Aftalen sidste gang var, at de fik tid til at køre den nye tillidsmand i stilling, så han var ordentlig klædt på til at forhandle, og i mellemtiden gik folk i arbejde igen, forklarer Henrik Fausing.

Annonce

Mangler en ansat

Nu er der så kommet nye vagtplaner, og de tager ifølge de ansatte ikke højde for den tidligere tillidsmands fyring. Der mangler ganske enkelt en ekstra mand til at dække ind ved vagtbytte og sygdom.

- Ledelsen vil ikke erkende, at der mangler en mand. At 12 mand udfører 13 mands arbejde. Man skal huske på, at man arbejder 24-syv hele året på Hamlet Protein, siger Henrik Fausing og uddyber:

- Hvis man ønsker fri til en konfirmation eller fødselsdag og ikke kan få byttet, er man tvunget til at arbejde, og hvis der er sygdom, kan man blive kaldt ind uden videre. Man ved simpelthen ikke, hvornår man pludselig kan blive kaldt på arbejde, og det er stressende, siger han.

Henrik Fausing mener ikke, nedlæggelsen af arbejdet er en for voldsom reaktion fra de ansatte.

- Medarbejderne og tillidsmanden vil gerne finde løsninger, men gider ikke få tingene trukket ned over hovedet på sig. Ledelsen har afvist, og så sker der selvfølgelig en reaktion fra medarbejderne. I den tid, vi lever i nu, er man nødt til at tage medarbejderne med på råd i sådanne sager, siger han.

Folkebladet har kontaktet marketingschef i Hamlet Protein Lisa Nielsen for at høre, om virksomheden vil kommentere på sagen. Det ønsker man ikke.

Hamlet Protein er blandt de førende i verden til at producere sojaprotein til specialfoder. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Tilbage på podiet: Hedensted er landets tredjebedste erhvervskommune

Annonce