Annonce
Brædstrup

Ansættelse af præst i Brædstrup trækker ud til foråret 2021

Provst i Horsens Provsti, Annette Bennedsgaard, forventer ikke, at coronakrisen kommer til at stikke en kæp i hjulet på processen omkring de nye præsteansættelser. Det vil nemlig forudsætte, at nedlukningen fortsætter frem til efter sommerferien, hvilket virker usandsynligt på nuværende tidspunkt. Arkivfoto
Processen med at få ansat to præster i Brædstrup-Tønning-Træden-Grædstrup-Sønder Vissing Pastorat vil ske i to uafhængige spor umiddelbart efter hinanden. Derfor vil der tidligst være en præst på plads i Brædstrup i foråret 2021, oplyser provsten.
Annonce

Brædstrup: Ansættelsen af to nye præster i Brædstrup-Tønning-Træden-Grædstrup-Sønder Vissing Pastorat kommer til at trække ud i nogle måneder endnu. Det oplyser provst for Horsens Provsti Annette Bennedsgaard.

Sidste sommer valgte sognepræst Berit Hune Jørgensen at stoppe efter 22 år som præst i Brædstrup, og kort forinden havde Lone Slot Nielsen valgt at forlade sit job som præst i Tønning-Træden til fordel for en lærerstilling på VIA University College i Aarhus.

Siden da har pastoratet været dækket ind af sognepræst Pia Skovmose Jensen og de to præstevikarer Søren Peter Villadsen og Helle Margrethe Krogh. De to sidstnævnte får lov til at fortsætte vikariaterne i en rum tid endnu.

Horsens Provsti er nemlig i øjeblikket ved at søge Kirkeministeriet om at få lov til at opgradere Lone Slot Nielsens tidligere 75 procent stilling til en fuldtidsstilling. Dermed er det håbet, at der i fremtiden skal være tre fuldstidspræster i pastoratet, oplyser provsten

- Vi venter stadig på godkendelse fra Kirkeministeriet, men vi forventer, den kommer. Så skal det, som tidligere var Lone Slot Nielsens stilling, være på halv tid i pastoratet og på halvtid på Horsens Sygehus. Lone Slot havde 25 procent af sin tid med gravidsamtaler på sygehuset. Det skal den nye præst fortsætte med, og de sidste 25 procent skal bruges til almindeligt sygehusarbejde. Den stilling vil blive slået op efter sommerferien, så vi kan have den besat i efteråret, siger Annette Bennedsgaard.

Der vil først blive ansat en præst til den ledige præstestilling i Brædstrup i foråret 2021. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Ansættelser tages én ad gangen

Den nye præst vil som udgangspunkt skulle varetage funktioner i hele pastoratet, men vedkommende er dog planlagt til at tage sig mest af Tønning-Træden sogne og arbejdet på sygehuset i Horsens.

Når den præstestilling er besat, er det herefter meningen, at stillingen som den nye præst i Brædstrup skal besættes. Ansættelsesprocessen vil her gå i gang umiddelbart efter, at den anden er besat.

- Det er et stort og et vigtigt arbejde for meninghedsrådene at ansætte en præst og få det gode match, så derfor har menighedsrådene besluttet, at man gerne vil køre en proces færdig først, og så dernæst tage den næste. Derfor vil vi først realistisk set have en ny præst på plads i Brædstrup i foråret 2021, siger Annette Bennedsgaard.

Annonce

Grundig proces

Provsten anerkender, at processen omkring de to præsteansættelser tager lang tid, men det er også nødvendigt med et grundigt ansættelsesforløb, understreger hun.

- Det at ansætte en præst er en langvarig proces. Når man først har ansat en præst, så har man også præsten i rigtig mange år. Derfor gør menighedsrådene sig også umage med at give sig god tid. Man har typisk alle interesserede ansøgere ude og se kirkerne, og de er ude og tale med menighedsrådsformænd og potentielle kommende præstekolleger, så det er en proces, der bliver gjort rigtig grundigt, siger Annette Bennedsgaard.

De manglende præsteansættelser er imidlertid ikke noget, som påvirker de kirkelige handlinger i pastoratet.

- Vi har heldigvis gode vikarer, og vi har haft de samme vikarer i hele perioden. Vi har også et begrundet håb om, at det er de samme vikarer, som fortsætter, indtil de faste er på plads. Det, jeg har hørt fra menighedsrådene, er, at tingene kører rigtig godt. Det er klart, at man gerne vil have den faste bemandning på plads, men tingene kører egentlig ganske fornuftigt, siger Annette Bennedsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Verdensmester skifter til HH Elite

Annonce