Tørring: Når skoleundervisningen på fjerde uge foregår via en skærm, kan det til tider være udfordrende at holde motivationen oppe hos både børn og voksne.
Det er man blandt andet opmærksomme på på 3. årgang på Tørring Skole. Her fik eleverne i sidste uge en opgave, der ikke kun skabte noget ekstra motivation hos eleverne, men også vakte glæde hos flere af byens borgere.
Opgaven gik i al sin enkelthed ud på at skrive to til tre sedler med opmuntrende beskeder på, evt. dekorere dem med en tegning, klistermærke eller andet og lægge dem i postkasser tæt på ens hjem. Gerne hos nogle, man ikke kendte.
- Vi har ladet os inspirere af noget lignende, der er blevet lavet i Billund. Vi er meget opmærksomme på at lave noget, der kan give noget ekstra gejst, og det må man sige, det her har gjort, fortæller en af årgangens kontaktlærere Signe Nyborg.
På køleskabet
Blandt modtagerne af beskederne var Lykke Wendelin, der på de sociale medier takker for opmuntringen.
- Den har givet så meget glæde, at den er kommet op på køleskabet at hænge, skriver hun, mens en anden Tørring-borger, Lone Waldemar Andersen skriver:
- Skønt at finde hele to breve i postkassen i dag - så kan vi lidt igen.
Tilbagemeldinger vækker både glæde og stolthed hos eleverne.
- Børnene gik virkelig op i det, og de blev rigtig glade for at de kunne være med til at sprede noget glæde i en tid, der er hård for mange, fortæller Signe Nyborg.
Det vigtigste er trivsel
Hun beretter om en hverdag, hvor mange elever er begyndt at savne skolen og vennerne. På årgangen "mødes" eleverne virtuelt to gangen om dagen - morgen og eftermiddag. I løbet af dagen er der et skema med opgaver i de forskellige fag, som eleverne normalt ville have, men også nogle lidt sjovere, skæve opgaver til at holde humøret oppe.
Signe Nyborg, kontaktlærer 3. årgang Tørring SkoleBørnene gik virkelig op i det, og de blev rigtig glade for at de kunne være med til at sprede noget glæde i en tid, der er hård for mange
Midt på dagen er der desuden mulighed for, at eleverne kan booke sig ind til et såkaldt hjælpe-meet, hvor de på tomandshånd kan spørge en lærer om hjælp til dagens opgaver.
- Vi gør meget ud af at italesætte overfor forældrene, at skemaet og skoleopgaverne kun er tænkt som en hjælp til en struktur på dagen. Det er vidt forskellige situationer, familierne står i, og vi er udmærket klar over, at lige meget hvor mange møder og skemaer, vi laver, så er det en meget stor opgave, forældrene er på. Derfor er vores hovedfokus at få nogle børn tilbage i skole, der trives, og så betyder det ikke helt så meget, hvor mange lektier, man har nået at lave, lyder det fra Signe Nyborg.