Annonce
Horsens

Anne og Lotte fik en god idé til deres coronalukkede butik: Selvbetjening via sms og Mobilepay

Lotte Brandt til venstre og Anne Dyrbjerg fortsætter med at tilbyde selvbetjening, når de ikke selv er til stede. Foto: Jens Amtoft
Mindre end to måneder efter butikken startede, måtte den igen lukke med: Men ingen behøver undvære værtindegaven.

Østbirk: Først sender man en sms med teksten anneoglotte. Telefonnummeret står på døren.

Derefter venter man nogle få sekunder - der lyder et klik, og man kan gå ind i butikken "Anne og Lotte" på Storegade i Østbirk i de lokaler, hvor Østbirk Avis tidligere holdt til.

I fred og ro kan man derefter købe den værtindegave, eller den ting til hjemmet, man lige står og mangler.

Betaling foregår via Mobilepay, og der er også et pakkebord, man frit kan benytte.

Siden starten af februar har det trods coronanedlukning været muligt at handle hos 54-årige Anne Dyrbjerg og 61-årige Lotte Brandt ved hjælp af selvbetjening.

- I den verden, vi lever i, må det mere og mere blive fremtiden med den form for selvbetjening - selv om det selvfølgelig er trist, når der slet ikke er bemanding i butikken. Men i en tid med coronanedlukning, tænkte vi, at det her da var en god idé. Folk kan komme herind uden at møde andre, fortæller Lotte Brandt, der selv bor i forlængelse af butikslokalet og det store baglokale.

Der er et stort udvalg af varer i butikken - og noget for enhver pengepung.  Foto: Jens Amtoft

Det er blot få måneder siden, hun sammen med 54-årige Anne Dyrbjerg åbnede butikken, hvor de sælger bl.a. brugskunst, blomster, hyggeting til hjemmet, værtindegaver osv.

"Anne og Lotte" som butikken hedder, åbnede officielt 1. november, og salget gik strygende, indtil den som alle andre små butikker blev ramt af nedlukningen.

- Der stod vi med en nystartet butik og tænkte: Hvad gør vi så, fortæller de to.

Løsningen fandt de hos en bekendt i Sønderjylland.

- Hun havde et selvbetjeningssystem. Man indtaster en en kode via sms og straks åbner døren. Det havde hun haft stor glæde af, og hun havde mange kunder trods nedlukningen. Vi fik fat i den mand, der havde lavet hendes dør, og kort efter havde vi selv fået en selvbetjeningsbutik, med sms-lås og videoovervågning. Vi har endnu ikke været ude for, at folk har misbrugt tilliden, fortæller Lotte Brandt.


Der stod vi med en nystartet butik og tænkte: Hvad gør vi så?

Anne Dyrbjerg og Lotte Brandt


Anne Dyrbjerg er har arbejdet som blomsterdekoratør i mange år. Hun vil fremover holde kurser i butikkens baglokale: Foto: Jens Amtoft

Selv om det igen er muligt at holde butikken åben på normal vis, vil de også fremover tilbyde selvbetjening.

- Nu har vi jo fået det lavet. Det var noget af en ombygning af dørene. Det er ikke noget, man bare lige gør. På den måde kan vi holde åben fra 6.30 til kl. 24, fortæller Anne Dyrberg.

Annonce

Stort udvalg

De to viser udvalget i butikken frem.

Der er blomster, et stort udvalg af værtindegaver, hyggeting til hjemmet og Lotte Brandts egne malerier og tegninger.

- Anne Dyrbjerg og jeg er gamle veninder, og vi havde længe talt om, at vi gerne ville have en butik sammen. Nogen gange skal man kaste sig ud i det - ellers bliver det ikke noget, fortæller hun.

Lotte Brandt flyttede fra Skovby ved Galten til Storegade i Østbirk.  Foto: Jens Amtoft

Da hun fandt lokalerne i Østbirk, blev drømmen en realitet.

- Vi kunne sagtens finde nogle store, dyre lokaler i en større by. Men man bliver også nødt til at gøre noget for de små lokalsamfund og gøre dem lidt mere attraktive. Og der er jo mange, der kører forbi herude, så vi tror på, at kan lade sig gøre, siger Lotte Brandt.

Hun er selv kreativ og bruger værkstedet til at male og tegne.

Mens Lotte Brandt bor på stedet, tager Anne Dyrbjerg turen fra Harlev, hvor hun bor.

Anne Dyrbjerg er uddannet blomsterdekoratør. Før nedlukningen nåede hun at holde kurser i baglokalet.

Når muligheden igen byder sig, er det tanken, at hun også fremover vil holde kurser.

- Jeg har haft butik før, og jeg har arbejdet som blomsterdekoratør i 30 år både som selvstændig og som ansat. Og Lotte er simpelthen så kreativ, fortæller hun.

Annonce

Tusinder af dekorationer

Det er knap to år siden, Lotte Brandt flyttede ind i lokalerne på Storegade

Selve butikken åbnede officielt 1. november 2020, og salget gik mere end strygende.

- Op mod jul solgte vi, jeg ved ikke hvor mange tusinde juledekorationer i alle mulige afskygninger. Vi solgte  gravpynt og mange juletræer. Det var meget overraskende.

- Nu er vi spændt på, hvordan det kommer til at går fremover. I starten af februar fik vi vores nye dør til selvbetjening. Det er der en del, der har benyttet sig af, men der er jo ikke så mange, der skal i byen i øjeblikket på grund af corona, og derfor er der der heller ikke så mange, der skal bruge en værtindegave, en blomst eller gavekurve. Men vi er positive og afventende. Vi tror på det, siger Anne Dyrbjerg med et smil, mens hun pakker en blomst ind på det indpakningsbord, der står til fri afbenyttelse i butikken.

Også fremover bliver det muligt at benytte selvbetjening uden for de almindelige åbningstider. Foto: Jens Amtoft

De to indehavere lægger vægt på, at der skal være noget for enhver pengepung.

- Det er jo ikke sindssygt dyre ting, vi har. Alle kan være med, og vi synes selv, det er nogle fine ting, fortæller hun.

- Nu er det et spørgsmål om, at vi skal have udbredt kendskabet til butikken. Folk skal vide, vi er her, og hvad vi står for. Og så skal de vide, at man også kan handle, når vi ikke er i butikken og uden for åbningstiderne, siger Anne Dyrbjerg og Lotte Brandt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce