Annonce
Horsens

Anne-Mettes museum holder lukket: Alligevel er der gammeldags jul for alle

Anne-Mette Mølholms gamle nisser har gjort sit indtog hos Møllers Granit. Foto: Jens Amtoft
På grund af corona bliver der ingen juleudstilling ved Grumstrup. Den gammeldags jul er flyttet til Hovedgård
Annonce

Hovedgård: Under normale omstændigheder ville Anne-Mette og Bent Mølholms private museum lidt uden for Grumstrup være pyntet op til jul i den helt store og gammeldags stil, og Grumstrups borgere ville være inviteret til julestue.

Men der er ikke noget, der er normalt for tiden.

- Vi holder lukket på museet på grund af corona. Vi var i TV2 Østjylland i oktober, og der var alt for mange mennesker, der ville ud og se det. Derfor har vi valgt at lukke helt ned for museet for i år, og så håber vi på, at det bliver bedre til næste år, fortæller Anne-Mette Mølholm.

Udstillingen er en blanding af jul og gamle sager. Foto: Emma Ravbjerg

Alligevel bliver folk ikke snydt for de gamle julenisser og julehjerter, for som en konsekvens af nedlukningen har Anne-Mette Mølholm flyttet en del af juleudstillingen til Hovedgård.

- Jeg skrev et opslag på facebook, for at høre, om der var nogen, der havde nogle butiksvinduer, de ikke brugte, og om vi ikke skulle pynte dem. Og der var så tre butikker her i Hovedgård, der meldte sig, fortæller Anne-Mette Mølholm.

På den måde kan hun alligevel skabe lidt af den gamle julestemning fra, før verden gik af lave.

Annonce

Mekaniske nisser

Fredag og lørdag blev vinduerne hos Møllers Granit og Klinik Midtgaard på Industriområdet og hos KP Tryk på Horsensvej julepyntet med  gamle julesager.

- Det skulle jo være klar inden den 1. søndag i advent. Vores lokale bager har også spurgt, om jeg ville dekorere et vindue hos ham, for han havde købt nogle mekaniske nisser, der står og bager, men da havde jeg allerede tre vinduespartier, der skulle pyntes op,  så det kunne jeg ikke. Desværre, siger Anne-Mette Mølholm.

Den mekaniske julenisse fandt Anne-Mette Mølholm på Den Blå Avis i sidste uge. Foto: Emma Ravbjerg

Temaet i hendes udstilling er jul, som den var dengang, der for alvor blev pyntet op i butiksvinduerne.

- Jeg er gået efter, at det skal være den gamle jul, som man husker det fra Dalle Valle, hvor folk stod klar, når der blev åbnet den 1. december. Så det skal være de gamle ting, vi udstiller - ikke noget nyt, siger Anne-Mette Mølholm.


Jeg er gået efter, at det skal være den gamle jul, som man husker det fra Dalle Valle, hvor folk stod klar, når der blev åbnet den 1. december.

Anne-Mette Mølholm, Grumstrup


Hun har derfor været i rundt på museet for at finde gamle effekter, der kan egne sig til juleudsmykning.

Den gammeldags julepynt er flyttet fra Grumstrup til Hovedgård. Foto: Jens Amtoft

En af nisserne hentede hun i Bjerringbro så sent som i torsdags. Det er en gammel mekanisk nisse, hun fandt på Den Blå Avis.

- Før i tiden stod man med næsen trykket flad mod ruden, for at se de mekaniske nisser, den kunstige julesne, gran og alle julegaverne. Jeg har udstillet flere mekaniske nisser. De bevæger sig dog ikke, for ledningerne er ved at være gamle, og det skulle nødig udvikle brand. Men de kan faktisk stadig bevæge sig, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce