Annonce
Mad og drikke

Anne Hjernøe: Knurhaner minder om sommer i Gammel Skagen

Anne Hjernøe er aktuel med bogen "Ligevægt". Trods et stort vægttab er sommerlivretten stadig knurhaner med smørsovs og tyttebærsyltetøj. Arkivfoto
Annonce

Anne Hjernøe er journalist, kogebogsforfatter og tv-vært. Mange kender hende fra programmet "Anne og Anders", hvor hun sammen med sin gode ven og journalist Anders Agger rejser rundt i verden for at besøge forskellige kulturer og lave mad. Makkerparret er på vej med endnu et program, hvor turen går rundt i Danmark. Men Anne Hjernøe går også under navnet Annemad, for maden har altid været et omdrejningspunkt i hendes liv. Derfor er det også en særlig ret, der minder hende om somrene ved Gammel Skagen - nemlig når hendes mor serverede knurhaner.

- Jeg har brugt mange somre i Gammel Skagen, det var ofte her, vi holdt ferie. Her serverede min mor knurhaner med nye kartofler, tyttebærsyltetøj og smørsovs. Sikkert også en eller anden salat. Men smagen af knurhaner er helt speciel. Jeg kan ikke sætte ord på det, men den smager ikke som andre fisk. Og så det med at få lov til at spise syltetøj til sine kartofler, det var en stor ting som barn, fortæller hun og tilføjer:

- Det vækker stadig noget i mig at spise knurhaner. Det er indbegrebet af dansk sommer, og det går lige i mit hjerte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce